Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 жовтня 2016

УАМБ допомагала журналістам в Дніпрі збільшувати професіоналізм у висвітленні питань субсидій та енергоефективності

Facebook Twitter LiveJournal

04 жовтня в Дніпрі понад 30 журналістів Запорізької та Дніпропетровської області підвищували свою кваліфікацію у висвітленні таких тематик як житлові субсидії та підвищення енергоефективності будинків. Семінар-тренінг мав назву «Як зберегти тепло в оселі та гроші в кишені» та був організований за сприяння Представництва Світового Банку в Україні.

УАМБ допомагала журналістам в Дніпрі збільшувати професіоналізм у висвітленні питань субсидій та енергоефективності

Завдяки поєднанню професіоналізму та глибини знань експертів та високої зацікавленості з боку журналістів, семінар став дуже корисним для обох сторін. Журналісти отримали відповіді на питання, які їх цікавили – тобто змогли і розібратися у нюансах методики нарахувань субсидій, і отримати роз’яснення з конкретних питань. На самому початку семінару кожен з учасників мав можливість поставити власне запитання, на яке хотів отримати відповідь – і експерти на кожне з цих питань надали детальну відповідь та роз’яснення.

Після того,як теоретична частина була вичерпана, генеральний директор Української Асоціації Медіа Бізнесу Олексій Погорелов провів навчальну годину, протягом якої журналісти у групах працювали над формуванням тем, важливих та цікавих для їх читачів. Отже, кожен з учасників семінару-тренінгу отримав велику кількість як теоретичної інформації,включно із відповідями на питання, так і готові теми, над якими можна працювати, повернувшись додому. Це теми, які є важливими для читачів, а отже, дозволять підвищити якість контенту газет та залучити рекламодавців – адже в ході обговорення ми вивчали, під які з тем варто було б залучати рекламу.

 

Олексій Погорелов, генеральний директор Української Асоціації Медіа Бізнесу (стара назва - Українська Асоціація Видавців Періодичної преси): «Тарифи та субсидії - дуже актуальні питання, і навіть один той факт, що перед початком тренінгу журналісти поставили спікерам понад 20 питань – свідчення того, що журналісти прагнуть підвищувати свою кваліфікацію. Дякуючи за підтримку Світовому Банку, медійники працювали над цим з дуже кваліфікованими експертами. А обговорення тем та форматів, у яких інформація є корисною для аудиторії та у той самий момент ефективною для рекламодавців, УАМБ, у свою чергу - допомога ЗМІ підвищувати свою професійність та економічну незалежність, здатність виконувати і свою соціальну місію, і заробляти, дотримуючись стандартів професійної журналістики».

 

Корисні посилання на найбільш важливі інформаційні ресурси за цією тематикою:

www.teplo.gov.ua

www.energodopomoga.org.ua

www.zhytlo.in.ua

www.merp.org.ua

www.proosbb.info

www.saee.gov.ua

 

Семінар - це один із серії навчально-просвітницьких заходів, для журналістів, який проводиться за сприяння Представництва Світового банку в Україні в рамках надання технічної допомоги за участі «Програми допомоги в управління енергетичним сектором» (англійською мовою – ESMAP).

 

© УАМБ

 




Коментарі

Додати коментар