Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


31 жовтня 2012

Відкрита заява УАВПП про перешкоджання веденню видавничого бізнесу в місті Мелитополь

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) висловлює стурбованість інформацією про перешкоджання веденню видавничого бізнесу в місті Мелитополь, викладеною нашим колегою, Кумоком Михайлом Володимировичем, у листі № 05 від 30.10.2012, який ми отримали учора (копія додається).

Ми звертаємось до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів при Президентові України та до Генеральної прокуратури України з проханням про перевірку фактів, викладених у листі пана Кумока, та про притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушення законодавства України.

Ми звертаємо вашу увагу, шановні панове, на неприпустимість перешкоджання веденню незалежного видавничого бізнесу та розповсюдженню видань. Адже це протирічить як діючому законодавству України так і міжнародним зобов’язанням, які наша країна взяла на себе перед міжнародною спільнотою щодо сприяння розвитку демократії, свободи слова та вільних незалежних медіа. Президент України твердо обіцяв усій міжнародній спільноті, що він особисто та уряд докладатимуть зусиль для того, щоб медіа в Україні розвивались, були незалежними, економічно успішними та вільними у поширенні інформації.

Саме газети та журнали, з усіх видів медіа, є тим каналом донесення інформації, який допомагає людям легше розібратись у складних питаннях, дає відповіді на надає достатньо інформації для прийняття виважених рішень, і врешті решт, допомагає жити краще. Адже тільки газета та журнал має достатньо місця на своїх шпальтах, щоб надати збалансовану інформацію, подати усі важливі точки зору, показати тенденції. Людина, яка краще розуміє що відбувається у питанні, яке її турбує, яка розуміє всі плюси та мінуси, приймає більш якісне рішення, а, отже, живе краще. Саме тому розвиток газет та журналів, розвиток їх дистрибуції є важливим для держави – бо допомагає людям жити краще.

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП), яка об’єднує близько 100 видавничих компаній з усієї України (а це близько 400 видань та 100 веб-сайтів із загальним разовим накладом понад 14 млн. екз.), постійно докладає зусиль до розвитку видавничого бізнесу, розповсюдження преси та розвитку читання в Україні. Ми вважаємо, що видавці та держава, діючи разом, мають усі інструменти для того, щоб українці жили краще, будучи більш грамотними, проінформованими, та приймаючі більш зважені рішення. Саме тому ми просимо ретельно вивчити факти, викладені паном Кумоком М.В. у листі № 05 від 30.10.2012, та вжити відповідних заходів, про які просимо нас проінформувати письмово.

З величезною повагою,

Олексій Погорелов, Генеральний директор УАВПП

Додаток: копія листа Кумока Михайла Володимировича № 05 від 30.10.2012




Коментарі

Додати коментар