Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 вересня 2012

64-й Всесвітній Газетний Конгрес - враження партнерів

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) провела опитування компаній-партнерів, які допомагали зробити Конгрес максимально гостинним та продуктивним для його учасників. Їх оцінки ми наводимо у цьому матеріалі.

УАВПП та WAN-IFRA надзвичайно вдячні за підтримку конгресу Генеральному партнерові - Групі компаній Дмитра Фірташа Group DF, а також спонсорам Конгресу - компанії Кока-кола Україна, національному культурно-мистецькому та музейному комплексу "Мистецький Арсенал", міжнародному фонду «Відродження», компанії «Джей Ті Ай Інтернешнл», компанії «Інком», представництву Canon в Україні, компанії Nemiroff, благодійному фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

«Всесвітній газетний конгрес – це найбільш значима подія у світі видавничого бізнесу, - говорить Дмитро Фірташ, голова Ради директорів Group DF, яка виступила Генеральним партнером Конгресу. – Для України дуже важливо розуміти і відчувати сучасний світ. І я впевнений, що конгрес відкриє світ для України. А світ, у свою чергу, більше дізнається про багату культуру, багатовікову історію, потужний економічний потенціал України, найбільшої держави Європи».

За словами Дмитра Фірташа, сьогодні для преси, Інтернет-ЗМІ, телебачення немає меж. І для українського бізнесу дуже важливо, що світові ЗМІ пишуть про Україну, яку створюють думку про країну. "Сам факт того, що ця традиційна зустріч головних гравців медіа-ринку проходить в Києві, доводить, що світу цікава і Україна, і медіа-індустрія найбільшої держави Європи".

Наталія Заболотна, генеральний директор НКММК «Мистецький Арсенал», культурного партнера Конгресу зазначає, що: «Всесвітній газетний конгрес – це дійсно знакова подія для України, що свідчить про її відкритість для міжнародної спільноти, демонструючи готовність країни до повноцінного інтеркультурного діалогу. Великим досягненням організаторів є те, що фокус уваги світової преси у дні проведення форуму зосередився саме на Україні. Ця подія стала надзвичайно важливою і для Мистецького Арсеналу, який є стратегічно важливим культурно-мистецьким об’єктом в Україні. Форум став наступною знаковою подією після проведення Першої Київської бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012. Представників найвпливовіших світових медіа Мистецький Арсенал вітав у своїх залах, де ще місяць тому були представлені твори мистецтва 100 зірок світової арт-сцени із 30 країн світу. Наша команда активно працює над тим, аби українське мистецтво і культура «прозвучали» на глобальній арт-сцені, щоб батьківщина Малевича, Екстер, Татліна, Архипенка та багатьох інших геніїв світового мистецтва, зафіксувалася на сучасній культурній мапі світу. Впевнені, що Конгрес став іще одним упевненим кроком українського мистецтва до повноцінної самопрезентації на міжнародному рівні»

Представник компанії Canon в Україні, яка виступила технічним спонсором Всесвітнього газетного конгресу, Воронова Людмила зазначила, що сучасна журналістика дедалі частіше стикається з необхідністю оперативного виробництва високоякісної друкованої продукції, а частка ринку цифрової поліграфії та друку на вимогу постійно зростає. Саме тому компанія Canon приділяє особливу увагу розвитку устаткування у цій області, пропонуючи повне рішення для бізнесу цифрового друку.

Ольга Чумак, менеджер зі зв`язків зі ЗМІ, Компанія «Кока-Кола Україна» зазначила: «Цього року пройшло дві знаменні події, які дозволили Україні голосно заявити про себе перед світовою громадськістю, – це Чемпіонат Європи з футболу та 64-й Всесвітній Газетний Конгрес і 19-й Всесвітній Форум редакторів. Конгрес і Форум – це динамічне середовище, сповнене нових ідей, напрямків та великих перспектив, які впливають не лише на життя медіа, але й світових суспільств в цілому. Те, що ми як Компанія доєднались до цих подій, вважаємо за великий успіх. Адже «Кока-Кола» завжди прагне бути в центрі важливих та унікальних подій з тим, щоб освіжати, будувати партнерські стосунки змінювати наше світ на краще та змінюватись відповідно до нових світових тенденцій».

Олександр Когут, директор відділу корпоративних питань JTI Україна, яка виступила партнером дискусії в рамках Конгресу зауважив: "Участь у Всесвітньому газетному конгресі - велика честь для нас, і ми вдячні організаторам, WAN - IFRA та УАВПП, за таку можливість. JTI упродовж багатьох років підтримує освітні проекти і професійні заходи для журналістів з різних країн. Ми прагнемо сприяти розвитку якісної журналістики і створенню відкритого доступу до новітніх знань в цій професії. Ці завдання актуальні в Україні. Саме тому ми підтримали проведення Конгресу в нашій країні, і з радістю відгукнулися на пропозицію підтримати два заходи з його програми, відкритих для широкої публіки, не лише для зареєстрованих учасників».

Наталія Коновалова, директор департаменту з корпоративних комунікацій і зв’язків з громадськістю компанії Nemiroff: «Проведення в Україні заходів міжнародного рівня – важлива складова інтеграційного процесу нашої держави до світової спільноти. Завдяки Всесвітньому газетному конгресу сотні іноземних видавців періодики ближче познайомилися з нашою країною та її видавничою сферою. В свою чергу представники українського медіабізнесу отримали гарну нагоду обмінятися професійним досвідом, проаналізувати ті тренди, які сьогодні зароджуються на глобальному медіаринку та впливатимуть на його розвиток у майбутньому».

УАВПП




Коментарі

Додати коментар