Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 квітня 2011

Експертиза УАВПП: Процедура реєстрації преси в Україні все ще лишається недосконалою

Facebook Twitter LiveJournal

Проект № 7011 від 23.07.2010р., що розроблявся Міністерством юстиції України отримав негативний висновок профільного комітету ВР з питань свободи слова та інформації. Причиною такого висновку у тому числі стало те, що попри зусилля УАВПП та наших партнерів при підготовці Проект № 7011 все ще не містить відповіді на всі актуальні проблеми реєстрації преси.

Зазначений проект розроблявся та проходив експертне обговорення Робочою групою до якої входили представники УАВПП. Нажаль чинна редакція Закону не включила ряд важливих для галузі позицій, у тому числі УАВПП у своєму зверненні пропонувала доповнити Проект наступними нормами:

  1. Передбачити використання кількох мов (у тому числі мов, що не зареєстровані як мова видання) у назві друкованого ЗМІ.
  2. Передбачити процедуру скасування реєстрації друкованого ЗМІ за зверненням зацікавленої особи.
  3. Розмежувати законодавство про видавничу діяльність та діяльність друкованих ЗМІ. 

УАВПП надалі продовжить процес удосконалення законодавства про реєстрацію друкованих ЗМІ. Наразі можливі два варіанти: доопрацювати цей законопроект або розробити силами професійної спільноти інший та звернутися до профільного комітету з пропозицією внести його на розгляд ВР. 

Документи по темі:

Завантажити лист УАВПП № 84/12 від 14.12.2009 Заступнику Міністра юстиції України Богашевій Н.В. ( частина 1, частина 2 )

Інформація: www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар