Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 березня 2011

8 квітня – Семінар: «Ключові моменти законодавства, які має враховувати в роботі журналіст та редактор». Спеціальний аспект: Рекламне законодавство і текстові матеріали

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ) запрошує журналістів та редакторів на семінар: ««Ключові моменти законодавства, які має враховувати в роботі журналіст та редактор»

Дата проведення – 8 квітня 2011

Тривалість –  1 день, з 10:00 до 18:00

Місце проведення – м. Київ, вул. Горького 172, Бізнец-центр Палладіум,7 поверх, офіс 714

Кількість учасників– 20 осіб

ОСНОВНІ ПИТАННЯ СЕМІНАРУ 

Частина 1

Ведучий – Тетяна Котюжинська, Президент Асоціації медіа юристів

Питання:

  1. Обгрунтування суспільно необхідної інформації для отримання відповіді на інформаційний запит протягом 48 годин та як аргумент для суду.
  2. Схема проведення допублікаційної експертизи для уникнення в подальшому юридичної відповідальності.

Частина 2

Ведучий – Олександр Дяченко, юрист Української Асоціації Видавців

Питання:

Найважливіше – головні зони ризику для журналіста та редакції.

  1.  Реклама особливих видів продукції (алкоголь, тютюн, ліки)
  2.  Виборчі матеріали
  3.  БАД та інші види товарів
  4. Статус матеріалів в Інтернет

 Характерні ознаки реклами та розмежування її з редакційним матеріалом.

  1.  Інформація про особу
  2.  Інформація про товар
  3.  Необхідні та дозволені способи маркування реклами. 

Спеціалізовані видання та особливі вимоги до них.

  1.  Алкоголь та тютюн
  2.  Еротика 

Збалансованість матеріалу.

  1. Елементи тексту
  2. Використання фото та ілюстрацій

Інформація про тренерів та гостей:

Котюжинська Тетяна– президент Асоціації медіа-юристів, секретар Національної спілки журналістів України. Досвід захисту прав  журналістів та ЗМІ з 1997 року. За цей час надала більше 3000 консультацій, представляла інтереси журналістів та ЗМІ у багатьох судових процесах, провела більше 100 семінарів, тренінгів, конференцій для журналістів, юристів та суддів України з питань правового регулювання діяльності журналістів, міжнародних стандартів свободи слова, особливостей розгляду інформаційних, адміністративних спорів, узагальнення української судової практики, питань застосування Європейської Конвенції захисту прав людини та основоположних свобод при здійсненні правосуддя в Україні. Є співавтором п’яти законопроектів з реформування державних засобів масової інформації, захисту журналістів, регулювання права на інформацію, посилення захисту майна редакцій, доступу до публічної інформації. Член Комісії з журналістської етики з 2002 року. Член Громадських рад при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, при Державному Комітеті з питань телебачення і радіомовлення, при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня, має Подяки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Центральної виборчої комісії.

Олександр Дяченко- юрист УАВПП, медіа експерт.  Досвід захисту прав  друкованих ЗМІ з 2007 року. З 2010 року представник УАВПП у громадській раді при комітеті Верховної ради з питань свободи слова та інформації. Член Комітету з питань свободи слова при Інтернет Асоціації України, Голова Юридичного Медіа Комітету УАВПП та Експертної ради УАВПП з питань реклами.

Умови участі:

- Участь в тренінгу є безкоштовною

- Організаторами сплачуються: оренда залу, кава-пауза, роздаткові матеріали, сертифікати. Самостійно учасники сплачують проїзд та проживання. 

- Для бажаючих прийняти участь в тренінгу прохання  заповнити заявку  та направити її до 4 квітня2011на e-mail: pr@uapp.org

 Адресу проведення тренінгу, карту проїзду та додаткову інформацію кожен учасник отримає за 3 дні до проведення тренінгу на вказаний в заявці e-mail.

Контактна особа з питань участі: Дарія Віннікова, Організаційний директор УАВПП, 8 (044) 425-57-87, pr@uapp.org




Коментарі

Додати коментар