Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 грудня 2010

Журналісти вивчили програмно-цільовий метод, і тепер зможуть глибше висвітлювати питання бюджету і якості життя в населеному пункті

Facebook Twitter LiveJournal

9 журналістів та редакторів пройшли навчання на авторському майстер-класі «Моє місто - бюджет і якість життя. Аналіз ефективних прикладів роботи місцевої влади, роль громадян в підвищенні ефективності роботи місцевого органу влади».

Цю тему для журналістів 2 грудня 2010 року розкрив Зубенко В’ячеслав Валерійович - заступник Генерального директора, директор Департаменту Програмно-Цільового Методу (ПЦМ) та навчальних програм Інституту Бюджету та Соціально-Економічних Досліджень (ІБСЕД).

Майстер-клас був присвячений вивченню основ та нюансів планування та спрямовування бюджетів українських міст на вирішення важливих соціально-економічних питань.

Бюджетна тематика тренінгу дещо «налякала» журналістів – до участі зареєструвалися ті, хто, дійсно, бажав глибоко розібратися в темі, і шукав для цього можливостей. Проте, саме це забезпечило ефективну роботу протягом навчального дня, адже аудиторія мала спільну мету та високу мотивацію. Відповідно, ефективність засвоєння нових знань та інформації була дуже високою, про що свідчать відгуки учасників. 

Войтович Ольга, Редактор новин, ТОВ "ІА "ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ": «Тренінг допоміг по-справжньому розібратися, що ж таке являє собою бюджет, з чого він складається і на що витрачається. Також була корисною інформація про ПЦМ – тепер в мене з’явилася ще одна тема, про яку я можу «допитувати» київських чиновників». 

Щегельська Олена, Редактор газети “Є Поділля”: «Особливу ефективність забезпечило вміння експерта розповідати просто про складні речі та детальні зупинки на кожному важливому питанні. Все було зрозуміло, коротко та доступно.» 

Середюк Наталія, Журналіст, Національна телекомпанія України: «Отримала багато корисної інформації, яку неодмінно використаю в роботі. Тренінг був дуже глибоко пророблений та професійний - насичений, але при цьому зрозумілий, не складний». 

Головніпитання, які вивчали учасники протягом одного дня, є такими: якість життя в місті (населеному пункті) – в чому воно полягає і від чого залежить, бюджет населеного пункту - його основні статті витрат, порівняння складових якості життя і основних статей витрат бюджету населеного пункту, прибуткові статті бюджету населеного пункту, основні джерела наповнення бюджету, додаткові статті бюджету населеного пункту - звідки ще бюджет отримує (чи може отримувати) гроші, різні цільові програми, підприємці, компанії (бізнес) - як вони беруть участь в підвищенні якості життя в населеному пункті, чому ситуація така, яка вона є, варіанти зміни ситуації - програмно-цільовий метод (ПЦМ) моніторингу виконання бюджету, роль самоорганізації громадян в підвищенні якості життя в населеному пункті, роль ЗМІ в підвищенні якості життя в населеному пункті. 

Авторський майстер-клас Зубенко В’ячеслава Валерійовича «Моє місто - бюджет і якість життя. Аналіз ефективних прикладів роботи місцевої влади, роль громадян в підвищенні ефективності роботи місцевого органу влади» - третій із серії навчальних заходів, які будуть проведені протягом вересня 2010 – червня 2011 в рамках проекту Якісна журналістика – для сучасного суспільства.

Його організатором виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за фінансової підтримки компанії «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (JTI).

Головною метою проекту «Якісна журналістика – для сучасного суспільства» є підтримати прагнення молодих журналістів, переважно з регіональних друкованих ЗМІ, до підвищення професійного рівня та кращого висвітлення суспільно важливих тем (таких як економіка та життя суспільства). На погляд організаторів це необхідно тому, що саме професійна журналістика, яка допомагає читачу жити краще та ліпше орієнтуватися у бурхливому сучасному житті, є перспективним напрямком. І журналісти, для того щоб бути затребуваними, мають, в першу чергу, професійно працювати з інформацією.

Контактна особа з питань участі у наступних заходах проекту:

Дарія Віннікова

Організаційний директор УАВПП

8 (044) 425-57-87

pr@uapp.org




Коментарі

Додати коментар