Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 жовтня 2010

УАВПП розробила довідник експертних та аналітичних центрів для журналістів та редакторів

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Видавців (УАВПП) за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ) розробила та рекомендує для використання довідник корисних джерел інформації для роботи з аналітикою - «Аналітика, інформація, дослідження: Джерела інформації, експерти, організації, недержавні об’єднання».

Збірка розроблена в рамках проекту: «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно» і є підказкою для тих журналістів, хто починає займатись певною темою, але не знає, де шукати інформацію для того, щоб отримати повне та комплексне бачення проблеми. До Збірки увійшли рекомендації багатьох експертів та тренерів, а також власні багаті знання співробітників виконавчої дирекції УАВПП та наших партнерів. 

Ми не ставили за мету скласти повноцінний Довідник аналітичних центрів та дослідницьких компаній. Замість цього ми сфокусувались на тих джерелах інформації, які, перш за все, мають багаторічний досвід роботи за своїм напрямком спеціалізації, а по-друге, активно співпрацюють зі ЗМІ – надають інформацію та коментарі вчасно та у повному обсязі. Щоправда, ми впевнені, що не включили до Збірки усіх, хто має бути у переліку джерел інформації професійного журналіста-аналітика. Тому ми заохочуємо надавати нам контакти тих організацій, яких поки що немає в Збірці – ми обіцяємо її доповнювати та оновлювати. Але – і це найважливіше – ми закликаємо усіх користувачів Збірки постійно оновлювати контакти та доповнювати цю Збірку згідно власної тематичної спеціалізації. 

«Надзвичайно важливо, щоб журналісти, які починають займатися аналітикою, які займаються нею певний час та й усі, хто дбає про підвищення якості власної роботи, були в гарному сенсі слова «зацикленими» на постійному розширенні кола джерел інформації та на покращенні якості інформації, яку вони отримують з цих джерел. Тоді якість публікацій зростатиме. Ми спробували надати «швидку інформаційну допомогу» тим, хто її сьогодні найбільше потребує – молодим журналістам та журналістам невеликих видань. Тим, хто часто не знає, куди звернутись по дані. Ми впевнені, що шлях до покращення якості змісту має лише початок і не має кінця – той, хто зробив перші вдалі кроки, навряд чи зверне з цього шляху. Ми вважаємо за потрібне допомогти зробити ці перші кроки легшими та вдалішими. Саме для цього й створена Збірка,» - зазначив Олексій Погорелов, Генеральний директор Української Асоціації Видавців (УАВПП). 

Нагадаємо, що також в рамках проекту «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно» протягом жовтня 2009 – жовтня 2010 було проведено 12 інноваційних тренінгів та майстер-класів, спрямованих на те, щоб допомогти редакторам та журналістам побачити нові можливості та приховані резерви для того, щоб якісно та цікаво писати про складні речі, використовувати експертний потенціал незалежних аналітичних центрів, аналізувати дії влади, державну політику в інтересах читачів, громадян України і, як результат, покращувати якість аналітичних матеріалів у друкованих ЗМІ. 

Завантажити збірку можна тут 

Інформація: УАВПП




Коментарі

2010-12-30 22:51 Наталія
У збірці не згадано Лабораторію законодавчих ініціатив. Вона є одною з найуспішніших, найсерйозніших та найвпливовіших ГО в Україні.

Додати коментар