Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 жовтня 2010

УАВПП за підтримки компанії JTI допомагає журналістам цікавіше писати про економіку

Facebook Twitter LiveJournal

13 редакторів та журналістів з Києва та регіонів пройшли навчання за програмою тренінгу «Економіка країни та регіону. Як писати цікаво, грамотно з користю для читача», який відбувся 23-24 вересня у Києві. Організатором виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за підтримки компанії Джапан Тобакко Інтернешнл Україна (JTI). Це перший із серіїтренінгів та майстер-класів проекту Якісна журналістика – для сучасного суспільства, які відбудуться протягом версеня 2010 –травня 2011

Про основи макроекономіки, економічні тенденції та реформи в Україні, а також про основи державного регулювання журналістам розповідали Ільдар Ґазізуллін та Ігор Шевляков, старші економісти, представники Міжнародного Центру Перспективних Досліджень. Антон Одарюк, редактор рубрики «Деньги» газети «Сегодня», поділився з колегами власним досвідом і розповів про особливості роботи журналіста з економічними темами. Роль ведучого та модератора семінару виконував Олексій Погорелов, генеральний директор Української Асоціації Видавців (УАВПП).

    

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «Цікаво писати про економіку, про життя міста та регіону – це, імовірно, те, що дозволить суттєво збільшити аудиторію та підняти довіру майже кожному виданню. Адже зараз, нажаль, в пресі дуже багато «загальних слів» про економіку і майже ні слова – про те, які вигоди та можливості або навпаки – ризики та негативні наслідки – несуть читачу газети ті чи інші дії влади, бездіяльність чиновників, новації уряду. Проста людина сьогодні як ніколи потребує допомоги журналіста в тому, щоб використати сучасні можливості собі на користь та зменшити негативний вплив несприятливих факторів та тенденцій». 

Анкети зворотного зв’язку показали, що учасники високо оцінили рівень організації та якість заходу – на 8,9 балів з 10. Висловлюючи окремі думки, побажання та зауваження, учасники тренінгу зазначили таке: 

Домашенко Вікторія, співзасновник та видавець газети «Портмоне», м.Запоріжжя: « Подібні тренінги як акт звірки в бухгалтерії. Порівняла власні думки з висновками розумних людей і зрозуміла, що потрібно рухатись далі». 

Тимур Душко, головний редактор, Всеукраїнське міграційне видання «Дорожня Газета», м. Вінниця: «Сбалансоване поєдання теорії та практики. Тренінг повністю виправдав моїочікування. Інформацтивність, адаптованість та конкретика – це девіз проведенного тренінгу» 

Щербак Наталія, зам. головного редактора газети «Частный предприниматель», м. Дніпропетровськ: «Будь-який тренінг – це нова інформація та свіжий погляд на свою роботу зі сторони. Виникло багато цікавих ідей щодо подання матеріалів» 

Наступний семінар у рамках проекту Якісна журналістика – для сучасного суспільства заплановано на 29 жовтня у м. Київ. Тема та програма семінару будуть оголошені на сайті www.uapp.org найближчим часом. 

З питань участі та реєстрації звертайтесь до Дарії Віннікової, організаційного директора УАВПП. Тел. (044) 425 57 87; E-mail: pr@uapp.org

Довідкова інформація:

Міжнародний Центр Перспективних Досліджень (МЦПД) - провідний український незалежний аналітичний центр, який був заснований за ініціативи Інституту відкритого суспільства (Open Society Institute) 1994 року.
Мета Центру – створити базу для вироблення економічної, соціальної, зовнішньої політик України за європейськими стандартами. МЦПД здійснює аналітичні дослідження економічної політики України, а також розробляє довгострокові прогнози для Кабінету Міністрів України, згодом Адміністрації Президента. Проводить щоквартальний моніторинг української економіки на макрорівні. 

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) є добровільною, недержавною неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регулювань, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості. З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та норм, які регламентують ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку видавничих компаній. 

Джапан Тобакко Інтернешнл Україна (JTI) – локальний підрозділ групи компаній JTI, провідного виробника тютюнових виробів, зокрема, трьох з п’яти самих популярних марок сигарет у світі – Winston, Camelі MildSeven. Головний офіс компанії знаходиться в Женеві, Швейцарія. Продукція JTIпродається в 120 країнах світу, кількість співробітників перевищує 25 тисяч чоловік. Обсяг продажів компанії у 2009 році становив 9,6 млрд. доларів США. 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар