Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 листопада 2017

Нове про "теплі кредити"

Facebook Twitter LiveJournal

Попит на державну підтримку з боку населення за програмою "теплі кредити" за останній рік різко збільшився. У бюджеті вже бракує коштів на компенсацію частки таких кредитів державою, та й банки декілька разів призупиняли видачу коштів громадянам, чекаючи місяцями на відновлення програми. Що буде цієї зими та наступного року? Як цю тему висвітлювати фахово?

23 листопада 2017 року, о 10:00 експерти коаліції «Енергетичні реформи» оприлюднять оцінку обсягів коштів, закладених в проекті державного бюджету на 2018 рік для фінансування заходів у сфері енергоефективності та енергозбереження. 

 
Фінансування програми "теплі кредити" наразі є гострою проблемою. За останній рік попит на держану підтримку з боку населення різко збільшився. Це призвело до браку коштів у бюджеті на компенсацію частки енергоефективних кредитів державою. Як результат, банки декілька разів призупиняти видачу коштів громадянам, чекаючи місяцями на відновлення програми. Тим часом в 2018 році уряд планує виділити на державну підтримку енергоефективності всього 800 млн. грн. Очікується, що половиною цих коштів наповнять Фонд енергоефективності, який має бути незабаром створений, а решта піде на фінансування державної програми “теплі кредити”.
 
ЗМІ люб'язно запрошуються до участі в:

Що? Брифінг «Фінансування енергоефективності. Чи варто очікувати на покращення?» 
Коли? 23 листопада 2017 року о 10:00
Де? Український кризовий медіа-центр (вул. Хрещатик, 2)
 
Для участі в роботі круглого столу запрошені Віце-прем’єр міністр України Г.Зубко та голова Держенергоефективності С.Савчук та представники провідних ЗМІ.
 
Для акредитації, будь ласка, заповніть форму: https://goo.gl/forms/mgRLR87Ldus8hyZZ2 до 18:00 22 листопада. За додатковою інформацією просимо звертатись до Вікторії Тороп,v.torop@dixigroup.org або тел.: +380 68 990 33 05.
 
Довідкова інформація: Проект "Збільшення впливу громадянського суспільства у моніторингу та політичному діалозі щодо реформ в енергетиці та суміжних секторах відповідно до імплементації Угоди про асоціацію" ставить за мету посилити роль громадянського суспільства в адвокації реформ у сфері енергетики та пов’язаних секторах. Проект здійснюється громадською організацією «ДІКСІ ГРУП», а також громадянською мережею «ОПОРА», всеукраїнською громадською організацією «Енергетична Асоціація України», ресурсно-аналітичним центром «Суспільство і довкілля» та асоціацією «Європейсько-Українське агентство» за фінансової підтримки Європейського Союзу та співфінансування Міжнародного фонду «Відродження».

 

Хочеш дізнаватись більше про новини Представництва ЄС в Україні? Підписуйся на безкоштовну розсилку

 




Коментарі

Додати коментар