Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 серпня 2017

Конкурс для журналістів-розслідувачів в рамках проекту «Прозора енергетика»

Facebook Twitter LiveJournal

Аналітичний центр DiXi Group оголошує конкурс на журналістів-розслідувачів проекту «Прозора енергетика» в рамках міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Громадська організація “ДІКСІ ГРУП” оголошує шостий конкурс для журналістів-розслідувачів в рамках Проекту USAID «Прозора енергетика»*

Ключові завдання в рамках проекту: підготовка журналістських розслідувань та/або спеціальних репортажів у текстовій та/або мультимедійній формі для розкриття публічно недоступної інформації/даних у галузі енергетики, “чорних скриньок” (ситуацій приховування або відсутності доступу до суспільно важливої інформації)

До участі у конкурсі запрошуються журналісти друкованих видань, онлайн-ресурсів, теле- та радіокомпаній, а також незалежні журналісти-фрілансери.

Вимоги до кандидатів:

- Наявність портфоліо розслідувань на подібну тематику;

- Розуміння можливих пов’язаних із розслідуванням ризиків та готовність до них.

Розслідування можуть мати як національний, так і регіональний/місцевий масштаб (розслідування місцевого масштабу повинні містити первинний аналіз щодо можливості/неможливості застосування відповідних висновків для інших регіонів України).

Матеріали мають стосуватися і розкривати запропоновані теми у газовому та електроенергетичному секторах, сфері виробництва і постачання тепла, секторі нафти і нафтопродуктів. Повний перелік тем

Матеріали мають бути оприлюднені/опубліковані українською або англійською мовами (в окремих випадках дозволяється використання російської) у регіональних та/чи національних ЗМІ. Мінімальний обсяг сюжетів для телебачення та радіо – 3 хвилини; для друкованих та онлайн-ЗМІ – 5 тис. друкованих знаків з пробілами.

Тривалість розслідування та підготовки матеріалу – не більше за 1,5 місяці.

Повний пакет документів повинен містити:

– Резюме/CV з описом відповідного досвіду.

– Лист-пропозицію (форму можна скачати за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1qtHUDV-LOnynZk1E9U8ivRZB5GMn60GV6jFuRbFZY5c/edit).

Конкурсна комісія оцінюватиме пропозиції з підготовки матеріалів за наступними критеріями:

  • досвід проведення розслідувань;
  • відповідність запропонованим темам, відкриття доступу до нової суспільно важливої інформації;
  • вартість послуг.

Усім фіналістам конкурсу Проект USAID надасть можливість співпрацювати зі своїми експертами для отримання консультацій.

Крім того партнером конкурсу стала компанія YouControl, що надає вільний доступ для журналістів-розслідувачів.

YouControl — аналітична система, яка з понад 40 джерел формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел. Унікальна технологія YouControl дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП. Фіналісти конкурсу зможуть використовувати всі можливості системи YouControl для виконання обраного завдання.

Пропозиції розглядаються по мірі надходження. Повний пакет документів надсилайте за адресою vchornysh@dixigroup.org Чорнишу Віктору, зазначивши тему листа «Конкурс для журналістів».

Контактна інформація:

Чорниш Віктор,

Менеджер з постачання

Громадської організації «ДІКСІ ГРУП»

Вул. Інститутська 18А, оф.3

м. Київ, 01021

Тел./Факс: (+38 044) 253 66 94

E-mail: vchornysh@dixigroup.org

 

* Проект спрямований на боротьбу з корупцією та поліпшення фінансової прозорості в енергетичному секторі України

Джерело: https://www.prostir.ua/?grants=konkurs-dlya-zhurnalistiv-rozsliduvachiv-v-ramkah-proektu-prozora-enerhetyka




Коментарі

Додати коментар