Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 лютого 2007

Вручені премії World Press Photo 2006

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні у Амстердамі вручили найпрестижніші нагороди „World Press Photo 2006”. Американський фотограф Спенсер Платт, з агенції „Getti Images” отримав головний приз за свою фотографію розрухи у Лівані. Про це повідомляє AFP.

На знімку розбомблені вулиці Бейрута, та на передньому плані молоді ліванці у авто з відкидним верхом, що з жахом дивляться на те, що залишилося від цієї частини міста. Фото було зроблено 15 серпня, в перший день перемир’я між Ізраїлем та Хезболою.

„Тобі не набридає дивитися на цю фотографію. Вона передає складність та протиріччя справжнього життя посеред хаоса. Ця фотографія піднімає вас над очевидним”, - каже голова жюрі World Press Photo 2006 Мішель МкНеллі. На церемонії 22 квітня у Амстердамі Спенсер Платт отримає 10 тисяч євро.

Цього року 4 440 професійних фотографів з 124 країн взяли участь у конкурсі, надавши понад 78 тисяч знімків. Всього жюрі надало призи по десяти категоріях (Новини, відомі особи (people), буденне життя, портрети, мистецтва та спектаклі, тощо).

У категорії фотознімки на сучасну тему, приз отримав Хосе Сендон, іспанський фотокор французько ї агенції AFP за фоторепортаж з психіатричної лікарні у африканській країні Бурунді.

„Я дуже щасливий. Хосе – молодий фотограф, сповнений енергії, котрий має свіжий погляд на реальність навколо нього”, - зазначив голова агенції AFP у Східній Африці Марко Лонгарі. У категорії „природа” приз отримав палестинський фотограф Файєз Нурельдін за зафіксовану у кадрі міграцію шпаків у Алжир.

Створений у 1955 році Спілкою нідерландських фотожурналістів (NVF), щорічний конкурс World Press Photo відзначає фотографії, що стали свідченнями цілої епохи. Серед призерів World Press Photo у минулому знімок маленької в’єтнамської дівчинки, обвугленої та нагої, що біжить та плаче на дорозі, також одинока постать чоловіка перед колонною танків на площі Тьянанминь, тощо.

IМІ




Коментарі

Додати коментар