Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 лютого 2007

Найстаріша газета у світі цілком перейшла на інтернет-формат

Facebook Twitter LiveJournal

Найстаріша газета перестала виходити в друкованому вигляді і цілком перейшла на інтернетформат. Шведська газета Post-och Inrikes Tidningar виходила з 1645 року і була заснована королевою Крістиною, повідомляє у вівторок, 6 лютого, британська The Guardian. "Ми думаємо, що це - культурне нещастя", - сказав Ханс Холм, який працював головним редактором Post-och Inrikes Tidningar протягом 20 років.

Королева Крістіна використовувала видання для оповіщення всієї держави про свої рішення, для інформування громадян. Перші випуски газети нагадували брошури, їх доставляли кур’єри і вони ж зачитували їх на зборах городян. Сьогодні Post-och Inrikes Tidningar (дослівно: "Пошта і внутрішні новини") публікує урядові і юридичні документи, судові рішення, угоди між компаніями.

Рішення про повний перехід видання на інтернет-формат було прийнято в зв’язку з низькими тиражами (близько 1000 екземплярів) - передбачається, що сайт залучить набагато більше відвідувачів. Видання належить Шведській академії, яка відома тим, що вручає Нобелівську премію.

Кореспондент




Коментарі

Додати коментар