Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 січня 2007

Білорусь не готова до вільних засобів масової інформації

Facebook Twitter LiveJournal

Про це заявив Президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю німецькому виданню «Die Welt», повідомляє Ліга.

За його словами, «ніде на світі немає рівного доступу до засобів масової інформації. Подивіться хоча б на Росію. Усі телекомпанії дотримуються однієї, встановленої згори лінії».

На зауваження видання, що порівняння з Росією є некоректним, тоді як в сусідній Україні є вільна преса, білоруський Президент відповів: «Бережи нас Бог від повторення українських подій у Білорусі!»

Щодо вільної преси, білоруський лідер все ж таки зазначив, що «ЗМІ можуть діяти подібно до вогнепальної зброї. Журналісти можуть убити як демократію, так і тоталітарну систему, і завдати шкоди суспільству. В Україні панує безвладдя, тому там у засобах масової інформації анархія. Українська конституційна реформа відкинула країну назад в її розвитку. Я вважаю, що колишні радянські республіки не дозріли до парламентського правління».

Щодо свободи ЗМІ, на думку Лукашенка, німецька преса спирається на іншу традицію. «Журналісти (в Німеччині. — Ред.) несуть персональну відповідальність за свої публікації. У нас, навпаки, панує безвідповідальність. Але опозиція в Білорусі зовсім не заборонена. Наш інформаційний простір відкритий. «EuroNews», RTVi, «Radio Liberty», CNN транслюють на наших частотах на західні гроші. Вони й російські ЗМІ прострілюють нашу країну із заходу на схід і зі сходу на захід. Наша опозиція не вилазить із цих ЗМІ».

Телекритика




Коментарі

Додати коментар