Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 січня 2007

Через газету „Le Canard enchaоnй” соціалісти вимагають відставки Саркозі

Facebook Twitter LiveJournal

Після статті у газеті „Le Canard enchaîné” соціалісти звернулися до президента Ширака, вимагаючи відставки міністра внутрішніх справ Ніколя Саркозі. Про це повідомляє AFP.
Сатиричній часопис провів розслідування та звинуватив міністра та головного претендента на президентських виборах Ніколя Саркозі, що той зловжив своїм службовим положенням та організував стеження за одним політиків, з близьких до Сеголен Руайяль (головний конкурент Саркозі на президентських виборах, кандидат від соціалістів). „За вказівкою когось у кабінеті” міністра Внутрішніх справ, „Служби загальної інформації” (орган політичного шпигування) стежити за Брюно Ребелем, колишнім директором „Greenpeace-Франція”, котрий нещодавно приєднався до команди Руайяль.

Перший секретар партії соціалістів та співмешканець Руайяль, Франсуа Оланд, вимагає негайно провести перевірку цієї інформації, і якщо вона „підтвердиться, потрібно буде зробити усі необхідні висновки на рівні президентської кампанії”. Потрібно буде, каже він, викрити суміщення „повноважень міністра Внутрішніх справ разом з усіма засобами, котрі він може мати у своєму розпорядженні, разом з відповідальністю кандидата на президентських виборах”, що ризикує потягнути за собою „змішення жанрів, що викликають чимало підозрінь, та наводять на думку про можливі маніпуляції”. Скандал закручується немаленький. Соціалісти кажуть про „неприпустиму практику”.

Саркозі у свою чергу коментує: „Це настільки смішно, що потрібно, щоб вони берегли свої нерви, і головне, нехай залишаються спокійними”. „Розслідування щодо кого? Про що? Щоби виявити її програму (пані Руайяль –ІМІ)”, - іронізує він.

ІМІ



Коментарі

Додати коментар