Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


27 грудня 2006

Родина зниклого полінезійського журналіста має нові факти

Facebook Twitter LiveJournal

Родина полінезійського журналіста Жана-Паскаля Куро, котрий загинув у грудні 1997 року за не виясненими обставинами, стверджує, що має на руках нові свідчення, на користь версії вбивства. Про це повідомляє „Le Monde”.
Ж.П.К., як звали журналіста колеги, був автором дуже гострих розслідувань відносно влади Полінезії та її президента Гастона Флоса. Свого часу, у 1988 році, він був головним редактором „Новин Таїті”, але був змушений залишити посаду після виходу спеціального номеру про лідера французької Полінезії. З 1991 року він був відповідальний за зв’язки з громадськістю Боріса Леонтьева, засновника „Фетія Апі”, центристської партії, що закликає до автономії. Журналіст продовжував вести розслідування щодо органів діючої влади та подав скаргу на президента, закидаючи йому втручання у журналістські справи. В ніч на 16 грудня 1997 року Жан-Паскаль Куро зник.

У жовтні 2004 року свідки вказували на Угрупування втручання у Полінезії (УВП), військове угрупування під контролем влади. Ветеа Гійу, колишній член УВП, стверджував, що Куро став жертвою цієї організації. Згодом цей свідок відмовився від своїх слів, та був засуджений до трьох місяців ув’язнення за наклеп. Брат журналіста Філіп Куро каже, що має численні свідчення, очевидці бачили, як журналіста увозили солдати УВП на китобійному катері у вечір, коли він зник безслідно. На початку року УВП було розпущено урядом Оскара Ткемару. Але родина журналіста каже, що „зміна більшості у Полінезії не сприяє відвертості свідків”.

ІМІ


Коментарі

Додати коментар