Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 грудня 2006

3 мільйони євро прибутку має AFP у 2006 році

Facebook Twitter LiveJournal

 мільони євро прибутку має AFP (Agence France Presse) після п’яти років постійних збитків. Такі дані фінансового року оголосив Пьєр Лует, новий голова французької агенції новин. Про це повідомляє „Le Monde”. Прибутки пояснюються здебільшого тим, що агенція відмовилася від своєї послуги поставляти фінансову інформації англійською мовою. Французькою AFP продовжуватиме інформувати про фінансові новини. Це сталося у червні, коли канадський партнер „Thomson Financial” перекупив за суму близьку до 15 мільйонів євро агентство фінансових відомостей «AFX News” у AFP.
„У плані соціальному, за цей рік у нас не було жодного страйку, - каже Лует, молодий ген директор (43 роки). Він поставив перед агенцією , що входить у трійку головних агентств новин, після британської агенції Рейтер та американської Ассошіейтед Прес) чітку мету, змінити підхід, з статусу виробника інформації, як „сировини” до статусу розповсюджувача „кінцевого доробленого продукту інформації” та мультімедіа. Така стратегія була визначена у липні цього року.

„У новому світовому контексті ЗМІ, - пояснює він, - два рідкісних джерела дозволять відрізнятися від інших. З одного боку, здатність виробляти інформацію міцну, достовірну, перевірену, ми є однією з трьох великих агенцій, котрі володіють цим джерелом на світовому рівні. З іншого боку, спроможність захоплювати увагу кінцевих клієнтів у ланцюгу, слухачів, читачів, телеглядачів, що перевантажені інформацією”.

Французьська агенція запізнилася порівняно з своїми англо-саксонськими конкурентами у галузі відео-інформації. У 2007 році AFP має амбіції стати справжнім гравцем мультімедійної інформації, виробляючи більше і більше зображень для телебачення, Інтернет-сайтів та операторів телекомунікацій. У партнерстві з новим каналом „Франція 24” агенція хоче відкрити міні-теле-студії у місцях світу, що являють собою стратегічний інтерес (Лондон, Лос-Анджелес, Нью Делі, Каїр, Гонконг, Варшава, тощо). Також буде відкрити найближчим часом нові центри вироблення зображення – „десять за кордоном та 7 у регіонах”. Зараз розробляється проект послуги журналу мультемедійного формату арабською мовою та телевипуску новин та телевиспуску спортивних новин для Інтернету. Наразі агенція розповсюджуватиме відомості SMS та відео зображення через мережу мобільних операторів. Таким чином, Лует планує подвоїти торговий обіг відеопродукції, з 1,5 мільонів у 2006 році (+40%) до понад 3 мільйонів євро у 2007 році.

Ще одна інновація, AFP хоче ризикнути та надавати інформацію для широкої публіки, не лише абонентам, хоча це може виявитися не до вподоби їхнім власним клієнтам.

ІМІ



Коментарі

Додати коментар