Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 грудня 2006

Три роки тюрми для співпрацівника „The New York Times” у Китаї

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні китайського співпрацівника американського часопису „The New York Times” засудили у апеляційному суді до трьох років ув’язнення, штрафу у дві тисячі юаней (250 доларів) та відшкодуванні 20 тисяч юаней (2 тисячі 500 доларів), котрі він нібито отримав обманним шляхом.
Зао Йана визнали винним у шахрайстві. „Вирок було підтверджено, нажаль”, -зазначив Гуань Напінь агентству новин AFP, виходячи з залу суду. Зао Йана тримають за гратами вже два роки, 25 серпня його засудили у суді першої інстанції за розголошення державної таємниці, але апеляційний суд залишив лише звинувачення проти нього у шахрайстві, що захист вважає перемогою. У березні, напередодні візиту президента Китаю Ху Джінтао до США суд зазначав, що припине переслідування Зао Йана, але місяць потому справі був даний задній хід і процедура проти нього розпочали знову.

За декілька днів до тгго, як було оголошено вирок проти Зао Йана, було засуджено сянганського журналіста за шпигунство на користь Тайваню. Чіна Чона, 56 років, колишнього кореспондента сінгапурського щоденного часопису „The Straits Times”, що виходить у Сянгані, засудили до 5 років позбавлення волі.

ІМІ




Коментарі

Додати коментар