Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 жовтня 2006

«Інтерньюз-Україна» закликала російських журналістів відмовитись від брехні

Facebook Twitter LiveJournal

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» звернулася до своїх колег-журналістів, політиків та громадських діячів Грузії, Росії та України із заявою, у якій засуджує інформаційну війну Росії проти Грузії.

«Ми засуджуємо брутальні методи роботи не просто російської держави, а саме її пропагандистської машини! – сказано у заяві голови Правління громадської організації «Інтерньюз-Україна» Костянтина Квурта. – Ми переконані, що така діяльність медіа в країні, яка називає себе демократичною, не має нічого спільного з інформуванням громадян».

«Інтерньюз-Україна» закликає російських журналістів працювати професійно, не маніпулювати громадською думкою і відмовитись від брехні – хоча б у пам'ять Анни Політковської, «вбитої, щоб злякати інших». А журналістів грузинських медіа – не зраджувати професійним стандартам, навіть намагаючись захистити свою країну. «Лише відстороненість і чесність можуть бути критеріями громадянської журналістики,» – вважає Квурт.

«Це і урок для журналістів українських – як намагання догодити владі призводить до втрати професії,» – зазначив Костянтин Кварт. Тож громадська організація вимагає і від українських політиків «боротися за свою країну, відкинувши дрібне політиканство, бо наступною жертвою агресії може бути саме Україна».

Источник: Незалежна Медіа-Профспілка




Коментарі

Додати коментар