Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 вересня 2009

Проект «Журнал за 24 години» оголосив розклад

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП вже писала про ідею команди українських журналістів і блогерів -  з нуля створити журнал за 24 години. Сьогодні пропонуємо переглянути дводенний ГРАФІК РОБОТИ команди. 

Гарно відсипаємося вночі. Звечора готуємо найнеобхідніше: голову, руки, уяву, почуття гумору, відповідальність, позитивність, дружелюбність, ноутбук, профнавики, ідеї й бажання зробити неймовірне. Щось їстівне теж не буде зайвим. Кухня є, але про решту думаємо самі. Палаток, каріматів, подушок чи дивану наразі немає.

Приїжджаємо до "Інтерньюз Україна" (вул. Ризька, 15) на 9:00.
До 9:15 відзначаємося у списку.
О 9:16 ворота закриваються, як кажуть, хто не встиг, той спізнився.
Знайомимось одне з одним, освоюємо територію та приміщення, налаштовуємо комп'ютери, звіряємо час-годинники, готуємо каву/чай і все таке. Учасники матимуть бейджики з іменами та посадами.

10:00 - починаємо брейнсторм.

Перша група - трансляторів в Мережі - може в цю ж мить починати роботу (Тwitter, LJ). Доносити ідеї від офф- до он-лайнових учасників і навпаки. У створеній ЖЖ-спільноті або у тут же, в ЖЖ 24godyny - брейнстормінг ідей.
Вигадуємо разом найголовніше.

Треба чітко визначити:
- ТЕМУ - про що саме взагалі будемо робити журнал. Приймаються всі пропозиції. Виходимо з того, що хочемо зробити 24godyny якісним, цікавим, надихаючим та потрібним читачам.
- КОНЦЕПТ - чого ми хочемо цим журналом донести.
- ЖАНР - що це буде: серйозне, легке, гумористичне, стьобне, дитяче... видання?
- РУБРИКИ, які будуть в 24godyny. Паралельно відмічаємо усі теми статей й інших матеріалів для видання.
- ЗМІСТ РУБРИК - теми статей чи матеріалів, що будуть на кожній зі сторінок. Чим багатшими та різноманітнішими будуть ідеї, тим краще.
- СТИЛІСТИКА І ПОДАЧА - як будемо писати: довгими чи короткими реченнями, з гумором, сленгом або без і т. і.?
- ВІЗУАЛ КОНЦЕПТ - як виглядятиме 24godyny. Багато- чи малоілюстрованим, з по-модному великими білими полями і т. і. Над шрифтами, лого й іншими елементами дизайнерська група поміркує пізніше, у вузькому колі. Але усі мають розуміти, скільки тексту можна замовляти авторам для кожного із завдань.
Щодо НАЗВИ журналу - якщо варіант, який влаштує усіх, не прозвучить на брейнстормі, вивішуємо аркуш, на якому кожен може написати свій варіант. Потім оберемо найкращий.

Учасникам буде зазделегідь запропоновано, ким бути - з тих ролей, в яких вони себе пропонували. Під час обговорення остаточно ділимося на групи: збираємось у "купки". Редактори - до редакторів, дизайнери до дизайнерів...

11:30 (максимально 12:00) - вирішили головне, розбилися на групи, починаємо втілювати ідеї. Редактори замовляють тексти, фоторедатор/фотографи шукають ілюстрації, дизайнери - створюють макет та роблять верстку (при цьому редактори слідкують та вчасно повідомлять авторам, якщо обсяг тексту змінився)... Працюємо командою. Кожну групу веде 1 керівник.

13:00 - Отримуємо підтвердження від авторів та тих, хто буде працювати віддалено, що завдання зрозумілі, можуть та будуть виконані. На виконання та здачу кожного завдання визначаємо дедлайни.

13.45 - пишемо, дизайнеримо, фотографуємо, малюємо, верстаємо, шукаємо ексклюзивні матеріали й рекламу.

Отримуючи тексти, редактори доводять іх до ладу з авторами, а якщо треба з перекладачем (через http://docs.google.com ), затверджують з головним редактором і замредактором. Передають на коректуру. Звідти - на верстку. Після верстки коректор ще раз вичитує матеріал, але шпальта вважається закінченою лише тоді, якщо на неї стоять усі тексти, ілюстрації, кредити та полосу переглянуто контрольним редактором. Головний дизайнер і головний редактор дають згоду.

Отримуючи фото/ілюстрації через локальну мережу чи переносні носії (по мейлу якщо віддалені) фоторедактор/фотограф чи дизайнер/верстальник доводять іх до потрібної якості або шукають щось більш підходяче.

8:00-9:00 4 жовтня - збираємо усі шпальти в pdf та викладаємо на http://issuu.com

10:00 4 жовтня - даємо в Мережі посилання на те, що в нас вийшло. Файл готовий для скачування. Пост в LJ з хроніками 24-годинної роботи.

 

Інформація - 24godyny

 




Коментарі

Додати коментар