Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 травня 2009

Інтернет-видання "Економічна правда" представило власний рейтинг 27 найбільших українських банків

Facebook Twitter LiveJournal

Інтернет-видання "Економічна правда" (epravda.com.ua) представило власний рейтинг 27 найбільших українських банків. Рейтинг ґрунтується на результатах опитування дев'яти впливових інвестиційних компаній.

За підсумками рейтингу, банки можна умовно згрупувати за рівнями: ідеальний, хороший, стабільний, середній, поганий, безнадійний.

Рейтинг очолили такі установи: "Райффайзен банк Аваль", "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк", "Укрексімбанк", "ВТБ Банк", хоча жоден із українських банків не потрапив до групи "ідеальний" або "хороший".

Також, незважаючи на істотні проблеми, жоден банк не потрапив і до найнижчої категорії.

Поганим стан справ визнано у "Надра банку", банку "Фінанси і кредит", "Укрпромбанку", "Укргазбанку" та "Родовідбанку".

Оцінювання фінансових установ здійснювалося за наступними критеріями: якість кредитного портфелю, якість та відданість клієнтської бази, імідж банку серед клієнтів та фінансових партнерів, професіоналізм менеджменту, можливості та бажання власників рятувати банк під час кризи і фінансова стійкість установи.

До складу аналітичної ради увійшли представники Dragon Capital, Astrum Investment Management, Bonum Group, Concorde Capital, PheonixCapital, Foyil, "Арт-капітал", "Тройка Діалог Україна", "Кінто".

Рейтинг має стати орієнтиром для потенційних клієнтів та партнерів банків щодо стану фінансового сектору країни загалом та окремих банків зокрема в умовах кризи.

Повний звіт про підсумки рейтингу читайте на "Економічній правді": http://www.epravda.com.ua/publications/49f5582b56c73/

Інтернет-видання "Економічна правда" – проект "Української правди", присвячений бізнесу та економіці. Місія проекту - сприяти підвищенню прозорості влади, впровадженню принципів вільного ринку в Україні та мінімізації державного втручання. Проект передбачає не тільки функціонування сайту як ЗМІ, але і проведення власних економічних та соціальних досліджень з метою впливу на громадську думку та рішення посадових осіб.

 

Прес-служба Інтернет-видання "Економічна правда"

 




Коментарі

Додати коментар