Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 грудня 2008

17 місцевих газет платитимуть гроші за розслідування «Свідомо»

Facebook Twitter LiveJournal

17 місцевих газет вже передплатили розслідування, що робить бюро журналістських розслідувань “Свідомо”.

“Ми почали продаж кілька тижнів тому, тобто в умовах кризи, що набирає обертів. Зараз багато видань скорочують кількість шпальт або періодичність виходу. І готовність наших партнерів платити гроші, нехай невеликі, за розслідування незалежного бюро – нас просто окрилює”, - сказав координатор бюро Єгор Соболєв.

 

“Ще приємно, що наші передплатники – з усіх частин країни, як з обласних, так і з районних центрів. Наші матеріали виявилися потрібними і ужгородському “Р.І.О” і краматорському “Восточному проекту”, чернігівським “Семи дням” і феодосійський “Кафі”, - додав журналіст бюро Олександр Акименко.

 

Бюро журналістських розслідувань “Свідомо” працює з серпня 2008 року. Мета – поширювати розслідування соціально важливих проблем. Зокрема, бюро розслідувало хто заважає законодавчому визнанню пива алкогольним напоєм, як безконтрольно розростається ігорний бізнес, чому курс невідворотно впаде, хто гальмує запровадження маркування продуктів з генетично модифікованими організмами, як виписуються непотрібні ліки.

 

Теми розслідувань у грудні – чому люди інфікуються при переливаннях крові, як не виконується план переходу армії на контрактну основу і  хто насправді виграє від газифікації України.

 

Найближчого року бюро планує утворити мережу журналістів-розслідувальників по Україні.

 

“Свідомо” підтримує Фонд «Відродження».

 

Прес-служба “Свідомо”

 




Коментарі

Додати коментар