Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


30 травня 2008

3 червня 2008 року - Круглий стіл: «Удосконалення законодавства про доступ до публічної інформації в Україні: сучасний стан та перспективи»

Facebook Twitter LiveJournal

Місце проведення: м. КИЇВ, Конференц-зала готелю «Либідь» (пл. Перемоги 1).

Організатор - Центр політико-правових реформ спільно з проектом «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна».

Метою круглого столу є обговорення сучасного стану забезпечення реалізації права на доступ до публічної інформації, проблем удосконалення правового регулювання у цій сфері та перспектив їх вирішення в Україні.

На круглому столі буде представлено результати дослідження «Стан інформаційної відкритості та прозорості органів влади», яке проводив Центр політико-правових реформ, та результати дослідження «Доступ до інформації: аналітичний звіт за результатами опитування журналістів», яке проводив проект «Гідна Україна».

Друга частина заходу буде присвячена обговоренню стану законопроектної роботи Міністерства юстиції України у сфері доступу до інформації, та представленню проекту Закону України «Про доступ до публічної інформації», який був розроблений Центром політико-правових реформ та внесений на розгляд Верховної Ради України IV скликання 17 лютого 2006 року (№9124).  Програма заходу – у додатку до цього листа.

До участі у круглому столі запрошені представники органів державної влади, наукових установ, медіа, міжнародних, громадських організацій та інші зацікавлені особи.

 

Програма

09.30-10.00 – Реєстрація учасників

10.00–10.20 - Відкриття. Вступне слово від організаторів

Ю. ГРОССМАНН, Директор проекту «Гідна Україна»

І. КОЛІУШКО, Голова Правління Центру політико-правових реформ

10.20-10.40 – Стан інформаційної відкритості та прозорості органів влади: результати дослідження

М. ЛАЦИБА, Керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень

10.40-11.00 – Доступ до інформації: результати опитування журналістів          

С.ГОРНА, Менеджер з дослідження та моніторингу проекту «Гідна Україна»

11.00-11.30 – Обговорення

11.30-12.00 Кава-брейк

12.00-12.20 – Стан законопроектної роботи Міністерства юстиції України щодо підготовки проекту Закону України «Про доступ до публічної інформації». Концепція Закону України «Про доступ до публічної інформації»

Н. БОГАШЕВА, Заступник Міністра юстиції України  

12.20-12.40 – Проблеми правого регулювання доступу до публічної інформації в Україні. Основні положення проекту Закону України “Про доступ до публічної інформації”

М. ДЕМКОВА, Заступник Голови Правління Центру політико-правових реформ

12.40-13.20 – Обговорення (виступи до 5 хв.)

13.20-13.30 – Підведення підсумків та закриття Круглого столу

Ю. ГРОССМАНН, Директор проекту «Гідна Україна»

І. КОЛІУШКО, Голова Правління Центру політико-правових реформ

 

Просимо повідомити про свою участь у круглому столі до 28 травня 2008 року електронною поштою: Akarnaukh@action-msi.org.ua або телефоном (044) 220-10-29. Контактна особа – Анна Карнаух.

 

www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар