Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 грудня 2018

Презентація журналу про відкриті дані Mind lab

Facebook Twitter LiveJournal

6 грудня у приміщенні Zavalnyi Art Center відбудеться презентація журналу Mind lab – першого українського друкованого видання про відкриті дані.

Розвиток відкритих даних в Україні почався у 2015 році. Ще три роки тому для України це була електронна terra incognita. За три роки прогрес очевидний: влада законодавчо визначила набори даних, обов’язкових до оприлюднення, відкрила низку державних реєстрів, створила бази відкритих даних, на основі яких державні інституції, бізнес та громадськість впроваджують електронні сервіси, а журналісти отримали інструменти для досліджень правомірності та належності використання публічних коштів. Щороку наша країна покращує свої міжнародні рейтинги та отримує чергові міжнародні відзнаки. Ринок відкритих даних, попри всі негаразди становлення, на сьогодні беззаперечно відбувся.

Команда Mind lab – одні з піонерів національної концепції Open Data, що поставили перед собою амбітну мету створити робочу книжку, яка допоможе на шляху створення культури використання, споживання та аналізу відкритих даних.

Журнал пропонує вам дізнатися більше про площину відкритих даних в Україні та світі: культуру та філософію Open Data, нові парадигми відкритого цифрового простору, зміни у законодавстві, новини електронних сервісів та їх прикладне застосування, кейси практичного використання відкритих даних та сучасні  підходи у прийнятті рішень, аналітиці, маркетингу на базі відкритих даних.

Зокрема у першому випуску:

  • Чи існує ринок відкритих даних в Україні?
  • Що таке публічні дані та відкриті дані?
  • Наскільки відкритими є українські Open Data?
  • Що дають Е-сервіси та які ризики їх запуску?
  • Як «зчитати дані» з генеральних планів населених пунктів України?

Також на вас чекатимуть ексклюзивні інтерв’ю для Mind lab з в. о. міністра фінансів України Оксаною Маркаровою, редактором видання The Economist, одним з авторів книжки «Великі дані: Революція, що змінить наші життя, роботу і мислення» Кеннетом Кук’єром та співавторкою Global Open Data Index, менеджеркою Лабораторії даних та навчання у 360Giving Мор Рубінштейн.

Журнал виходить у друкованій та електронній версіях.

Захід відбудеться під час виставки Open Data Art у приміщенні Zavalnyi Art Center (м, Київ, вул. Старонаводницька, 31). Початок о 17:30.

Подія на ФБ –  https://www.facebook.com/events/752226431781440/

06.12.18 вхід за запрошеннями та реєстрацією.

Реєстрація тут.

Проект створено командою Є-data за підтримки програми «Ефективне управління державними фінансами», що провадиться федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH  за  дорученням  урядів Німеччини та Великої Британії.

Довідково:

Проектна команда Є-data – група фахівців з різних галузей, котра сформувалась під час створення першого державного порталу у секторі публічних фінансів e-data.gov.ua, що спеціалізується на Е-сервісах і працює у форматі проектного менеджменту.




Коментарі

Додати коментар