Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 січня 2008

У Харкові виступили з ініціативою створення комісії з журналістської етики

Facebook Twitter LiveJournal

Голова правління асоціація «Журналістська ініціатива» (Харків) Ангеліна Солдатенко виступила з ініціативою створення комісії або комітету з журналістскої етики.

Її підтримав співголова харківської правозахисної групи Євген Захаров, а також більшість присутніх на круглому столі «Етика поведінки журналістів в умовах конфліктних ситуацій».

Учасники заходу висловилися за те, щоб ця комісія не тільки займалася відстеженням дотримання журналістами етики своєї професії, але й допомагала їм у конфліктних ситуаціях, вирішувала організаційні та правозахисні питання. Загалом цей орган може стати об'єднуючим фактором для харківського жуналістського корпусу. Поштовхом до проведення круглого столу став інцидент зі знімальною групою «АТН» біля приміщення «Мегабанку», повідомляє «Настоящий дозор».

 Євген Захаров ставиться до ініціативи досить песимістично. «Загалом ідея непогана і давно обговорюється, але в наших сьогоднішніх реаліях, коли всі харківські ЗМІ заангажовані однією або іншою політичною силою (промерські або прогубернаторські), результативна діяльність такої комісії малоймовірна. Тому я налаштований щодо створення комісії з журналістської етики досить песимістично», - зазначив Євген Захаров.

www.telekritika.ua




Коментарі

Додати коментар