Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 червня 2007

Казбек БЕКТУРСУНОВ: “Статус керівника муніципального ЗМІ істотно вищий за статус депутата Київради”

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні на сесії Київради депутати розглядатимуть питання про створення київського муніципального медіа-холдингу, що викликало останнім часом бурхливі політичні дискусії. Газета "Хрещатик" звернулася за коментарем до радника мера з питань координації ЗМІ та свободи слова Казбека БЕКТУРСУНОВА.

— Як позначиться можливе створення комунального медіа-холдингу на інформаційній політиці комунальних ЗМІ?

 

— Ніяк. Робота моєї команди залежить не від рішень депутатів міськради, а від поставлених мною завдань. І вони прості — забезпечити киян достовірним інформаційним полем, по можливості максимально цікавим. Тож політичного занепокоєння тут повинно бути не більше, аніж у реальному житті киян, з якими ми комунікуємо куди більше, ніж усі фракції разом узяті. Тому ніяке — як позитивне, так і негативне — рішення міськради щодо форми власності не може вплинути на нашу місію перед киянами.

 

— Ваша орієнтація на киян, а не на політиків, виправдовується?

— Зміни, які почалися в муніципальних медіа півроку тому, в будь-якому разі триватимуть, доки тут я і моя команда. П’ятикратне зростання аудиторії “Хрещатика”, “Вечірнього Києва” та “Української столиці” підтверджує потребу і бажаність міських видань. ТРК “Київ” збільшив частку аудиторії на 20%. Радіо “Голос Києва” не тільки відкоригувало музичну складову ефіру, а й створило нові програми, котрі висвітлюють життя столиці. Новини радіо “Голос Києва”, як і інших муніципальних ЗМІ, почали цитувати інші видання, що є надзвичайно важливим показником для інформаційної радіостанції. І це тільки початок. У нас дуже багато задумів і заготовок.

Та й з формальної точки зору саме київська громада є власником столичних ЗМІ, а депутати лише представляють інтереси власника, з яким ми куди краще знайомі. І взагалі я вважаю, що соціальний статус керівника муніципального ЗМІ істотно вищий за статус депутата Київради.

Джерело: www.kreschatic.kiev.ua

 




Коментарі

Додати коментар