Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 травня 2007

Керівники столичних муніципальних медіа прокоментували інформацію, щодо появи цензури в їх ЗМІ, поширені Інститутом Масової Інформації.

Facebook Twitter LiveJournal

В.о головного редактора газети «Хрещатик» Дмитро Джангіров вважає, що подібні заяви є проявом конкуренції серед видань на київському ринку:

- Навряд чи сьогодні хтось  може серйозно відноситися до заяв про цензуру. Нова команда, що прийшла на зміну колишньому мерові Києва Олександру Омельченко, позбавила муніципальні ЗМІ від цензури. Ті, хто поширює заяви про таку політику самі показують свою заангажованість. Вони просто активно намагаються створити нервозність в колективі газети «Хрещатик».   

Хотілося б їм нагадати, що цензура  в нашій країні є кримінально караним злочином. І якщо така дійсно присутня в ЗМІ, то слід звертатися в правоохоронні органи, а не робити брехливих заяв, оскільки брехуни самі ризикують опинитися на лаві підсудного, за цей, щедро оплачуваний наклеп.  З приводу цензури хотілося б додати те, що керівництво нібито незалежного агентства УНІАН, розпорядилось не пускати журналістів газети «Хрещатик» на прес-конференцію, на якій була оприлюднена ця брехня. Отже необхідно ще з'ясувати, де цензура є, а де немає.  

В.о. головного редактора «Радіо Київ» Костянтин Спілка, нагадав, що прийшов на радіо з метою побудувати конкурентну станцію. Це неможливо за наявності цензури: 

- І коли я йшов працювати на запропоновану мені  посаду, то робив усвідомлений вибір, знаючи, що тут такого не буде. Я щиро здивований позицією авторів висловлювань щодо цензури. І можу з усією відповідальністю заявити, що на нашому радіо цензура відсутня. До речі, саме ми ретранслюємо передачі «Радіо Свобода»  В.о головного редактора газети «Українська столиця» Павло Карайченцев, вважає подібні заяви спробою привернути увагу до себе зі сторони їх авторів: «Ми можемо спостерігати інтерес до муніципальних медіа, якого ще півроку тому навіть не було. Разом з позитивними відгуками, не минути і негативних висловлювань. Це нормальний процес пов’язаний з приходом на ринок нових видань.  Керівники ТРК «Київ» Дмитро Харитонов та «Вечірнього Києва» Руслан Малашенко вважають, що всім бажаючим знайти прояви цензури, продивитися матеріали своїх ЗМІ – за останній місяць та річної давнини щоб зрозуміти, що подача інформації стала більш якісною.

Вікторія Волонтирець – промо-директор ТРК «Київ»: 

-ТРК «Київ» - муніципальна власність міста. Як і всі муніціпальні ЗМІ у будь якому місті чи державі, ТРК «Київ» висвітлює діяльність міської влади. Це стосується інформаційного мовлення телеканалу. Щодо решти програмного продукту, то канал існує для киян і на гроші киян, і має соціальну спрямованість. Концепція каналу формується з огляду на потреби киян, а не потреби Міської влади. А найсвіжішу інформацію з «перших вуст» про діяльність муніціпалітету мешканці столиці мають дізнаватися саме з муніціпальних ЗМІ.

Стосовно інформаційної політики ТРК «Київ», то її формує дирекція інформаційно-публіцистичних програм, а не міська адміністрація, тому не про яку цензуру мова йти не може.

 

 

Джерело: Газета "Хрещатик"

 

 

 


Коментарі

Додати коментар