Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 лютого 2007

Financial Times назвала помилки Путіна

Facebook Twitter LiveJournal

Financial Times у статті від 19 лютого " Новий порядок Путіна. У чому він правий, а в чому ні" , оцінює останні висловлювання російського президента.

Він правий, пише видання, коли говорить, що однополярний світ, який встановився після розпаду Радянського Союзу, виявився хитким і вже минає.

Укладена на минулому тижні угода, за допомогою якої вдалося переконати Північну Корею згорнути ядерну програму, ґрунтувалася і на на зусиллях Китаю, і на тиску з боку США. Вашингтон також не може самостійно досягти домовленостей з Іраном. А проблеми Америки в Іраці істотно підірвали її вплив на всьому Близькому Сході.

Президент Росії знає також, що звертається до більш широкої аудиторії, ніж до так званого Заходу (концепція якого усе більше старіє), коли критикує однобічну політику США. Для багатьох його слова звучать анітрошки не агресивно, а цілком резонно.

Однак він помиляється в двох моментах, повідомляє видання. По-перше, його критика з приводу нестабільності однополярного світу може бути в тій же мірі адресована до системи "керованої демократії", встановленої ним у Росії, і до більш широкої міжнародної обстановки. Єдина реальна влада в Росії Путіна належить Кремлю. Не існує ніякої прозорої системи, яка б гарантувала нормальну зміну влади в наступному році, оскільки політичні партії існують фіктивно. Російська демократія вкрай обмежена.

Він також помиляється, коли намагається просувати нову міжнародну систему контролю за озброєнням, почавши з погроз розірвати старі договори. Такого роду брязкання зброєю тільки змусить усіх насторожитися. Він правий, коли піднімає дане питання, тому що ці договори уже втратили силу в зв’язку з обставинами, але не правий, роблячи це так агресивно, пише видання.

Як повідомлялося раніше, Москва може в односторонньому порядку вийти з радянсько-американського Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, а виробники ракет уже заявили про те, що готові в будь-який час відновити їх виробництво. Про це 15 лютого заявив начальник російського Генштабу Юрій Балуєвський.

У Вашингтоні насторожено відреагували на заяву генерала армії Балуєвського. Там визнали, що вихід Росії з Договору створить проблеми для Америки і Європи.

ІМІ




Коментарі

Додати коментар