Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 грудня 2006

Російським журналістам заборонять вказувати національність злочинців

Facebook Twitter LiveJournal

21 грудня Московська Дума ухвалила в першому читанні поправки до федерального закону "Про ЗМІ", подані фракцією "Єдина Росія". Якщо зміни в законі буде затверджено остаточно, російських журналістів каратимуть, якщо вони в своїх публікаціях указиватимуть походження злочниців чи затриманих. За задумом авторів поправок, це зроблено, аби уникати зайвих конфліктів на національному грунті.
Поза тим, частина міських депутатів указала на суперечливість поправок: заборона стосуватиметься журналістів, але не правоохоронців. "Але журналісти найчастіше відтворюють довідки, які отримали від міліції, - наголосив депутат Ігор Єлиференко.- Виходитьт, їх каратимуть за те, що не відфільтрували міліцейські дані".

Депутат від "Яблука" Сергій Мітрохін запропонував системніше підійти до проблеми: "Можливо, варто спочатку заборонити Президенту казати про те, що в Росії ущемлюються права корінних народів?" Але його ініціативу не було підтримано.

Друге читання поправок передбачено на кінець січня.

Аналогічні заборони має французьке право, але у Франції проблему вирішено комплексно: походженням особи для оприлюднення інформації заборонено цікавитись правоохоронцям, адміністраторам усіх рівнів, соціологам і спільно з іншими - журналістам.

ІМІ за повідомленням Центру Екстремальної Журналістики



Коментарі

Додати коментар