Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 грудня 2008

У Ющенка подають до суду на ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявляє про відверто замовний характер публікацій, які з’явились у деяких ЗМІ про нібито плани Секретаріату Президента та банкірів щодо примусової конвертації валютних депозитів у національну валюту, повідомляє «proUA» .

Шлапак заявляє, що Секретаріат ніколи не ініціював таких обговорень, більше того – вважає саму ідею такої конвертації надзвичайно шкідливою.

«Звертаю увагу громадян, що поширення цієї інформації відбулося через два тижні після події, на яку йде посилання – наради в Національному банку, після якої журналісти мали змогу вільно спілкуватися з усіма її учасниками, і жоден з них ні відкрито, ні анонімно не робив відповідних заяв», – наголошує Шлапак.

З усього цього Шлапак робить висновок про «відверто замовний характер цього повідомлення».

«Журналісти, які під прикриттям нібито анонімного джерела розповсюджують сфабриковані повідомлення, спрямовані на збудження панічних настроїв населення, мають бути притягнені до відповідальності», - зазначив Шлапак.

Він повідомив, що першоджерелом такої інформації виступила «Газета 24» і вже готуються запити до СБУ та звернення до суду.

«Мною готуються відповідні запити в СБУ, до «Газети 24», яка виступила першоджерелом цієї неправди, та звернення до суду з метою змусити всі ЗМІ, які до цього причетні, спростувати вищезгадане повідомлення. Окрім того, вважаю за необхідне добитися рішення суду щодо тимчасової заборони публікації повідомлень, спрямованих на збудження паніки у громадян, як це зроблено в окремих європейських країнах, та з посиланням на анонімні джерела», – зазначає Шлапак.

В зв’язку з цим Шлапак вертається до громадян: «Непорушність права власності є одним із наших найбільших здобутків. Саме тому Президентом України відкидалися і відкидатимуться будь-які розмови про реприватизацію, примусову конвертацію депозитів або інші заходи, спрямовані на позбавлення правомірного власника його майна».

Джерело: http://imi.org.ua




Коментарі

Додати коментар