Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 липня 2008

Україна: Вирок виконавцям вбивства Георгія Гонгадзе залишили без змін

Facebook Twitter LiveJournal

Колегія суддів палати з кримінальних справ Верховного Суду України залишила без змін вирок виконавцям вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе Миколі Протасову, Валерію Костенку і Олександру Поповичу.

Як повідомила адвокат вдови убитого журналіста Мирослави Ґонґадзе Валентина Теличенко, таким чином ВС відхилив касаційні скарги підсудних, які просили пом’якшити їм ступінь покарання.

Верховний Суд залишив без змін вирок апеляційного суду м. Києва, за яким, зокрема, Микола Протасов має відбути 13 років ув’язнення, двоє інших обвинувачених – по 12 років.

За словами Валентини Теличенко, у своїй касаційній скарзі Микола Протасов просив ВС залишити йому звання полковника міліції, винагороди й інші відзнаки МВС, мотивуючи це тим, що він – ветеран органів внутрішніх справ. Однак суд не задовільнив таке прохання. Як повідомила Теличенко, Протасов у цьому пункті своєї скарги не врахував те, що ветераном органів внутрішніх справ може бути людина, яка бездоганно виконувала покладені на неї службові обов’язки.

Довідка УНІАН. Журналіст Георгій Ґонґадзе зник 16 вересня 2000 року. У його вбивстві звинувачували трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича. Ще один обвинувачуваний – колишній керівник згаданого Департаменту МВС Олексій Пукач – перебуває у розшуку.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними трьох колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ України у скоєнні вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Обвинуваченому Миколі Протасову суд призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі, Олександру Поповичу і Валерію Костенку – по 12 років позбавлення волі.

УНІАН




Коментарі

Додати коментар