Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


27 червня 2008

Україна: Суддя у Павлограді не любить журналістів і виганяє пресу з зали суду

Facebook Twitter LiveJournal

20 червня у Павлограді Дніпропетровської області суддя Павлоградського міськрайонного суду Сергій Тимченко не допустив до участі у судовому засіданні журналіста видання «Популярные ведомости» Олену Тищенко. Про це повідомляє сайт «ПВ».

У коментарі «Телекритиці» Олена Тищенко розповіла, що їй стало відомо про слухання 20 червня кримінальної справи щодо одного з нелегальних пунктів прийому металобрухту. Журналістка вирішила бути присутньою у суді, оскільки ця тема є актуальною у Павлограді. До того ж, Олена Тищенко стикалася з цією проблемою як член громадської ради при обласному управлінні МВС. «Я одразу зайшла до секретаря і повідомила про свою участь. Також я представилася судді. Вже у залі засідань Сергій Тимченко поцікавився метою мого приходу. На слова, що тема засідання є суспільно важливою, суддя заявив, що не довіряє пресі, оскільки вона часто перекручує інформацію, і попросив мене покинути приміщення», – повідомила Олена Тищенко. За її словами, спроби дізнатися, на підставі ж якої статті і якого закону суддя ухвалив таке рішення, не увінчалися успіхом. Єдиним аргументом з боку Сергія Тимченко було: «Я так вирішив».

Олена Тищенко зазначила, що це перший подібний випадок за 5 років, упродовж яких вона займається кримінальною журналістикою на Дніпропетровщині.

«ТК» спробувала зв’язатися із суддею і з’ясувати мотиви його поведінки. Проте Сергій Тимченко категорично відмовився розмовляти.


Телекритика




Коментарі

Додати коментар