Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


24 червня 2008

Азербайджан: Головред азербайджанської газети отримав 10 років ув’язнення за державну зраду

Facebook Twitter LiveJournal

Азербайджанський суд у справах про тяжкі злочини присудив до 10 років ув’язнення за державну зраду головного редактора газети «Толиші садо» («Голос талиша») Новрузалі Мамедова, повідомляє Lenta.Ru.

Відповідальний секретар видання Ельман Гулієв отримав шість років позбавлення волі.
 
Обох звинувачували у тому, що зі сторінок своєї газети вони «під маскою лояльного ставлення до держави» вели антиазербайджанську пропаганду. В обвинувальному акті зазначено, що Талиський культурний центр і газета «Толиші садо» притримувались лінії крайнього націоналізму, ображали національні почуття представників інших народів і готували ґрунт для створення талиської автономії на засадах ісламу та знищення азербайджанської державності.
 
Новрузалі Мамедов винним себе не визнав, тоді як Ельман Гулієв зізнався у цих злочинах, а також зв’язках із іноземними шпигунами та отриманні грошей з Ірану. На суді він свідчив проти Новрузалі Мамедова, заявивши, що той цілеспрямовано публікував у газеті матеріали, що пропагують талиську мову.
 
Талиші є народом іранської групи, розселеним на півдні Азербайджану та північному заході Ірану. У 1993 році було проголошено Талиш-муганську республіку, яка існувала недовго і ввійшла до складу Азербайджану.

Телекритика




Коментарі

Додати коментар