Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 червня 2008

Україна: Верховний суд розпочав розгляд касаційних скарг у справі Ґонґадзе

Facebook Twitter LiveJournal

17 червня Верховний суд України розпочав розгляд касаційних скарг Миколи Протасова, Валерія Костенка та Олександра Поповича, засуджених у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе, повідомляє «КоммерсантЪ».

Після того, як Апеляційний суд Києва присудив Протасову 13 років, а Костенкові та Поповичу – по 12 років позбавлення волі, до Верховного суду були скеровані касаційні скарги їхніх адвокатів, які просять «правильно класифікувати дії, прибрати «попередню змову» та зменшити покарання». Адвокат Миколи Протасова Віктор Чевгуз наголосив, що раніше Верховний суд, розглядаючи касаційну скаргу засуджених за викрадення журналіста Олексія Подольського, змінив кваліфікацію на більш м’яку статтю.
 
У встановлений час під конвоєм до суду були доправлені засуджені, проте суду вдалося тільки встановити особи учасників процесу, оскільки на засідання не прийшов адвокат Олександра Поповича Микола Лаптієв. Він письмово звернувся до суду з проханням провести засідання 26 червня. Незважаючи на незгоду прокурора Володимира Шилова, суддя вирішив, що за відсутності одного з учасників процесу розгляд касаційних скарг засуджених має бути перенесений.

Телекритика




Коментарі

Додати коментар