Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 квітня 2008

Херсонський видавець зазіхнув на торгову марку «Українська правда»

Facebook Twitter LiveJournal

17 квітня Міністерство юстиції України зареєструвало друковане видання під назвою «Українська правда» (та російською – «Украинская правда»). Відповідний наказ виконувача обов’язків міністра Євгена Корнійчука опублікований на офіційному сайті міністерства.

На прохання «ТК» повідомити місце видання і назву видавця газети у відділі реєстрації ЗМІ Мін’юсту відповіли, що будь-яка інформація такого характеру є платною. Однак вдалося з’ясувати, що це загальнополітичне видання виходитиме у Херсоні.

Заступник Міністра юстиції Наталія Богашева повідомила «ТК», що Міністерство юстиції не мало підстав відмовити у реєстрації ЗМІ з такою назвою. «Так, є сайт із такою назвою, але сайт – це не засіб масової інформації», - сказала вона. За словами пані Богашевої, перед тим, як прийняти рішення, Мін’юст перевірив, чи існують в Україні зареєстровані ЗМІ з такою назвою. За її словами, у разі отримання доказів, що торгова марка «Українська правда» належить іншій організації, реєстрація газети може бути припинена.

Головний редактор і власник сайту «Українська правда» Олена Притула повідомила «ТК», що не має стосунку до цього видання, проте наголосила, що вона є власником торгівельної марки «Українська правда», зареєстрованої понад 5 років тому. Тому тепер вона має намір звернутись до Міністерства юстиції із проханням скасувати реєстрацію видання.


Телекритика




Коментарі

Додати коментар