Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 березня 2008

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Міклош Харасті та міжнародні партнери закликають Україну до покращення свободи ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Київ, 17 березня 2008 року - Міклош Харасті, представники Ради Європи та Європейської Комісії закликали Україну продовжувати докладати зусиль з метою покращення свободи ЗМІ та вдосконалення медіа законодавства відповідно до принципів ОБСЄ та стандартів Ради Європи. Це було зроблено під час Зустрічі високого рівня, що пройшла в Києві з залученням представників міжнародних організацій, українських державних органів, що регулюють політику в сфері мас медіа та керівниками неурядових організацій.

В декларації намірів, затвердженій учасниками Зустрічі високого рівня, йдеться, що органи, які відповідають за становлення вільних та прозорих ЗМІ, потребують вдосконалення, а суспільний мовник повинен бути створений в Україні. Додатково рекомендовано розвивати напрямок, щодо прозорості власності ЗМІ, покращувати доступ до інформації та реформувати державні та комунальні ЗМІ.

Метою вищезгаданої зустрічі було проаналізувати прогрес України щодо приведення медіа законодавства до стандартів ОБСЄ та Ради Європи.

„Україна відіграла важливу роль серед країн-учасниць ОБСЄ щодо зняття кримінальної відповідальності за наклеп. Я сподіваюся, що ця країна продовжить лідирувати у сфері вдосконалення середовища, в якому працюють ЗМІ, та здійснюватиме реформування медіа законодавства. ОБСЄ висловлює готовність підтримати Україну в її важливих зусиллях”, сказав Харасті.

Для Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні зустріч відзначила завершення першого етапу проекту, метою якого було сприяння українському урядові в реформуванні медіа законодавство. Проект здійснювався разом із розташованою в Данії Міжнародною громадською організацією „Міжнародна медіа підтримка” та фінансувався урядом Королівства Данії.

Тодд Бекер, Старший співробітник з проектів офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні відзначив, що теми, які обговорювалися під час Зустрічі є актуальними вже кілька років. „ Міжнародні та місцеві експерти вже багато зробили напрацювань, але затримка з результатами пов’язана з відсутністю політичної волі в країні,”- додав він.

 

Координатор проектів ОБСЄ в Україні
http://oscepcu.org/




Коментарі

Додати коментар