Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 квітня 2008

Автор "Гаррі Поттера" постане перед судом

Facebook Twitter LiveJournal

Окружний суд Манхеттена в Нью-Йорку має намір в понеділок почати допит британської письменниці Джоан Роулінг, яка звинувачує дрібного американського видавця в штаті Мічиган в порушенні її авторських прав при створенні енциклопедії про Гаррі Поттера.

Ще не опублікована енциклопедія під назвою "Лексикон Гаррі Поттера"  заснована на матеріалах фанів культового героя, розміщених на створеному Стівом Уандером Арком веб-сайті. Щорічно цей сайт відвідує 25 мільйонів шанувальників Роулінг і створеного нею героя, повідомляє РИА "Новости".

Видавництво RDR Books відстоюватиме своє право на випуск енциклопедії Арка, вважаючи її самостійним виданням. Сама письменниця вважає, що американці "викрали" численні вислови її героя.

Як повідомляє газета Daily News, адвокати письменниці вже поклопоталися про приміщення, в яких охорона письменниці зможе захистити її від американських фанатів. За оцінкою агентства Associated Press, слухання триватимуть весь тиждень.

Книги Джоан Роулінг про школу чарівництва Хогвартс і юного мага Гаррі Поттера перекладено на 65 мов і продано більш ніж 400-мільйонним тиражем.

Тільки екранізація перших п'яти книг про Поттера принесла прибуток в розмірі 4,5 мільярдів доларів.

Сьогодні статок Джоан Роулінг оцінюється в 545 мільйонів фунтів стерлінгів (більше 1 мільярда доларів).

 

NEWSru.ua




Коментарі

Додати коментар