Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 квітня 2008

Словацька преса отримала новий закон

Facebook Twitter LiveJournal

Парламент Словаччини ухвалив новий закон про друковані засоби масової інформації та інформагентства, який регулює отримання і розповсюдження інформації, повідомляє Slovakia Today. Цей закон надає право будь-якому відповісти на публікацію в пресі та зобов'язує видання надрукувати таку відповідь.

Це положення нового словацького закону про ЗМІ розповсюджується не тільки на ті повідомлення, які будуть визнані неправдивими, але взагалі на всі публікації.
Фактично тепер редакція будь-якого друкованого ЗМІ або інформагентства в Словаччині зобов'язана надати можливість відповісти на сторінках свого видання будь-якій згаданій в їх матеріалах особі.
Ця стаття закону спричинила бурхливі обговорення в країні. Прихильники введення цієї норми заявляли, що вона лише гарантує громадянам і журналістам рівні можливості. Опоненти ж стверджують, що це нововведення може спричинити повне руйнування системи друкованих ЗМІ в країні.
Нагадаємо, 27 березня цього року всі часописи Словаччини вийшли з чистою першою шпальтою. Так словацькі журналісти протестували проти проекту нового закону про пресу.

Оглядач




Коментарі

Додати коментар