Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 грудня 2015

УАВПП надає юридичну допомогу ЗМІ у зв’язку з прийняттям Закону України про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ.

Facebook Twitter LiveJournal

24 листопада ВР України прийняла закон України Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Попри численні обговорення, які передували прийняттю законопроекту, багато видавничих компаній комунальної форми власності одразу після рішення ВРУ почали з’ясовувати, як саме їм слід діяти.

У відповідь на цей запит, УАВПП - за підтримки проекту «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ» - організувала роботу Гарячої лінії юридичних консультацій. Ми надаємо консультації та іншу практичну допомогу у найбільш актуальних питаннях, пов’язаних із прийняттям Закону «про роздержавлення».

 

Крім того, найбільш популярні та складні питання, які виникатимуть у видавців, будуть систематизовані УАВПП. Надалі вироблені зауваження та пропозиції будуть передані на опрацювання спеціально уповноваженим органам влади для підготовки роз’яснень та урахування підчас доопрацювання Закону про роздержавлення. Наразі наступний етап доопрацювання цього закону запланований одразу після реалізації пілотного проекту (перший рік дії закону).

 

Серед запитів редакцій лідирують такі:

  • Яким є алгоритм дій редакції, яка хоче прийняти участь у пілотному проекті реформування.
  • Які є способи використання приміщення, що надається в пільгову оренду та обмежене для передачі у суборенду.
  • Соціальні гарантії працівників, що не увійдуть до складу реформованих видань.
  • Як побудувати співпрацю з місяцевими органами влади після реформування.

 

Зауважимо, що питання щодо побудови ефективної співпраці із газетами після роздержавлення – одне з пріоритетних також і для місцевих органів влади.

 

Гаряча лінія УАВПП консультує видавців та журналістів в рамках проекту підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ" за підтримки офісу Ради Європи в Україні.

Головна мета - сприяти збереженню та розвитку вітчизняної преси в процесі реформування.

 

Консультації надаються з 10:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю за тел. 044 425 57 87 та 050 415 34 24

В інший час звернутися по допомогу можна тут:

1) http://www.uapp.org/consulting_legal.htm

2) Або надсилайте запити безпосередньо на електронну пошту: lawyer@uapp.org

 

Ми у максимально стислий термін повідомимо про строк, необхідний для підготовки відповіді на звернення. Відповіді на найбільш популярні питання будуть викладені у вигляді узагальнених консультацій.

 

 

Проект «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ» впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні". Програма має на меті зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, різноманітності та плюралізму в ЗМІ; відкритого, всебічного, сталого та орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини та ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними. Детальніша інформація про проект - http://www.coe.int/uk/web/kyiv/41

 

 

УАВПП




Коментарі

Додати коментар