Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 жовтня 2015

Сьогодні минає строк, реєстрації кандидатів, що беруть участь місцевих виборах.

Facebook Twitter LiveJournal

3-го жовтня мають бути оприлюднені відомості про реєстрацію всіх кандидатів, що приймають участь у місцевих виборах. З цього моменту кандидати не мають можливості оплачувати агітацію в обхід закону з мотивів відсутності реєстрації їх як часників виборчого процесу.

Протягом першого місяця виборчої кампанії, ряд редакцій клієнтів гарячої лінії УАВПП, зверталися із запитаннями, щодо розміщення відверто агітаційних матеріалів від осіб, які формально не були зареєстровані як кандидати.

Подання до територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови закінчується за двадцять чотири дні до дня голосування  тобто 30 вересня.

Прийняття рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації, відбувається Не пізніш як на третій день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидатів у депутати та доданих до неї необхідних документів.

Після закінчення строку, протягом якого кандидати мали офіційно зареєструватися, така ситуація неможлива. Відтепер розміщувати матеріали передвиборної агітації можна тільки на підставі відповідних угод та за кошти виборчого фонду.

 

Детальніше про строки виборчої кампанії важливі для ЗМІ дивіться Календар виборчої кампанії.

 

З інших питань участі ЗМІ у виборах звертайтесь  до Гарячої лінії юридичних консультацій УАВПП.

 

Консультації надаються з 10:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю за тел. 044 425 57 87 та 050 415 34 24

В інший час звернутися по допомогу можна тут:

1) http://www.uapp.org/consulting_legal.htm

2) Або надсилайте запити безпосередньо на електронну пошту: lawyer@uapp.org

 

Ми у максимально стислий термін повідомимо про строк, необхідний для підготовки відповіді на звернення. Відповіді на найбільш популярні питання будуть викладені у вигляді узагальнених консультацій.

 

Проект «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ» впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні". Програма має на меті зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, різноманітності та плюралізму в ЗМІ; відкритого, всебічного, сталого та орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини та ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними. Детальніша інформація про проект - http://www.coe.int/uk/web/kyiv/41

 

 

УАВПП




Коментарі

Додати коментар