Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 квітня 2015

Комітет свободи слова та інформаційної політики вважає неприйнятним вилучення статті про рекламу ліків з профільного Закону

Facebook Twitter LiveJournal

У відповідь на звернення УАВПП щодо неприпустимості втручання у регулювання реклами лікарських засобів, перший заступник Комітету п. О. Червакова повідомляє, що комітет в цілому підтримує пропозиції УАВПП та вважає, що перенесення статті про рекламу лікарських засобів із закону про рекламу в закон про ліки є неприйнятним.

Приводом до розгляду цього питання УАВПП стала задекларована в законопроектах № 2162 від 17.02.2015р. та № 2162-1 від 02.03.2015р. реформа правого регулювання реклами безрецептурних лікарських засобів.

Хоча зазначені законопроекти прямо не передбачають заборону рекламувати ліки, але для видавців є очевидним, що його мета – перенести регулювання цього сегменту реклами у профільний Закон про ліки, а відтак – спростити запровадження заборони.

Після того як Комітет підтримав думку видавців, нам буде легше далі відстоювати право преси рекламувати безрецептурні лікарські засоби.

 

Додаток – Лист народного депутата України Червакової О.В.

 

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар