Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 квітня 2015

Редактори Чернігівської області зацікавлені реформуватися негайно

Facebook Twitter LiveJournal

Більшість редакторів комунальних ЗМІ Чернігова та області прагнуть якомога скорішого проведення роздержавлення преси. «Ми готові реформуватися просто зараз», - кажуть вони. – «От якби хтось допоміг прийняттю закону, який заборонить облрадам входити до складу засновників ЗМІ…»

Про це йшлося на Робочій нараді щодо перспектив реформування державних та комунальних ЗМІ, яка відбулася 16 квітня у м. Чернігів. Участь у дискусії взяли 36 учасників - більшість редакторів комунальної преси чернігівської області, видавці приватної преси, представники місцевої влади. Українська Асоціація Видавців (УАВПП) провела захід при підтримці Українського медійного проекту (У-Медіа) офісу Ради Європи в Україні та Чернігівської міської ради.

Учасники дискусії дійшли одностайного висновку щодо наступних них питань:

1) Закон, який дозволить бажаючим ЗМІ реформуватися негайно, має бути прийнятий уже в 2015 році.

2) Реформування має гарантувати збереження майна та приміщень редакцій.

3) В результаті реформування ЗМІ повинні отримати максимум свободи та можливостей для адаптації до умов ринку.

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП:

«Спілкування з колегами показало, що більшість місцевих газет фактично готові до реформування видання, і вже зараз забезпечують себе самостійно. Контроль та вплив з боку співзасновників від влади їм тільки заважає. А от видання, які отримують значне державне фінансування, ніколи не будуть готові реформуватися. Приємно, що на Чергінівщині таких практично немає.»

 

Це перша з трьох запланованих дискусій. За результатами цих зустрічей УАВПП виробить низку рекомендацій та ключових тез, які будуть передані до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України для подальшого врахування в процесі роздержавлення.

Детальніше про те, що обговорювалось під час зустрічі – у сюжеті телеканалу «Новий Чернігів», дивіться за посиланням.

До участі у наступних дискусіях (м. Дніпропетровськ та м. Хмельницький ) запрошуються всі зацікавлені.

З питань участі у заході звертайтеся до УАВПП:

Т. 044 425-58-21, 0504153424

e-mail: lawyer@uapp.org

 

УАВПП

 

Реалізація проекту стала можливою завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключною відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

Проект також виконується за підтримки спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства».




Коментарі

Додати коментар