Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 липня 2014

Огляд проектів законодавства за 2 тижні липня 2014 року

Facebook Twitter LiveJournal

Протягом 2-х останніх тижнів липня  2014 року з’явилися 2 позитивні проекти актів, що можуть мати вплив на галузь друкованих та ЗМІ в мережі Інтернет.  У тому числі зареєстровано законопроект, що має сприяти вирішенню «земельного питання» для газетних кіосків.

04.07.2014 зареєстровано проект постанови № 2028а/П Про повернення на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі. Постанова передбачає повернення авторам законопроекту який мав запровадити чергові обмеження контенту для ЗМІ. Законопроектом передбачалося заборонити поширювати інформацію « що ґрунтуються на твердженні про неповноцінність, перевагу однієї статі над іншою, недооцінці або упередженні  щодо представників тієї чи іншої статі в цілому або стереотипізації суджень стосовно представників тієї чи іншої статі». Нажаль практика застосування законодавства про ЗМІ, свідчить про ризики такого обмеження для ЗМІ, адже сьогодні більшість друкованих видань та Інтернет ЗМІ у тій чи іншій мірі відтворюють звичні гендерні стереотипи.

Оцінка  – позитивний.

 

4 липня на веб сайті Київської міської державної адміністрації оприлюднений проект Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 24.02.2011 N 56/5443 «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд… Проектом рішення передбачається внести ряд змін до порядку встановлення тимчасових споруд. Нажаль проект рішення не враховує особливий статус точок з продажу преси на чому протягом остатніх років наполягає УАВПП, а тому на нашу думку потребує доопрацювання.

 

Оцінка  – негативний.

 

08.07.2014 зареєстровано проект Закону № 4267а Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо використання земельних ділянок для розміщення тимчасових споруд. Законопроектом передбачається вирішити питання законності розміщення Тимчасових споруд (МАФів) на земельних ділянках комунальної власності. Нагадаємо що саме земельне питання є основною перешкодою легалізації тимчасових споруд до яких відносяться також і кіоски з продажу преси.

Оцінка  – позитивний.

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар