Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


1 липня 2014

Огляд проектів законодавства за червень 2014 року

Facebook Twitter LiveJournal

Протягом 2-х останніх тижнів червня  2014 року з’явилися 4 проекти актів, що можуть мати вплив на галузь. У тому числі 2 проекти документів, що спрямовані на формування загальнодержавної інформаційної стратегії.

12 червня на сайті Держкомтелерадіо оприлюднений для громадського обговорення доопрацьований проект Закону Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. Доопрацьований проект подано на заміну відхиленого 17.04.2014р. законопроекту та доповнено з урахуванням протокольного доручення Віце-прем’єр-міністра України Сича О.М. від 27.05.2014 «Щодо реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Оцінка  – позитивний.

 

12 червня на сайті Держкомтелерадіо оприлюднений для громадського обговорення Проект Указу Президента України Про Доктрину інформаційної безпеки України. Проект Указу є позитивною ініціативою, оскільки визначає пріоритетним  захист вітчизняного інформаційного простору та ЗМІ.

Оцінка  – позитивний.

 

23 червня на сайті Міністерства юстиції оприлюднено та розпочато громадське обговорення проекту Указу Президента України «Про затвердження плану заходів з виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи», який передбачає ліквідацію Нац. комісії з питань суспільної моралі (НЕК).

Оцінка - позитивний.

 

27.06.2014р. зареєстровано Проект Постанови ВРУ Про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: "Законодавче забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні". Проект постанови містить ряд корисних для галузі пріоритетів зокрема:

-        забезпечити подальший розвиток саморегулювання Інтернету, як пріоритетної моделі регулювання.

-        розробити та прийняти загальносистемний базовий законодавчий акт у системі захисту інформації (Закон України "Про кібернетичну безпеку"), у системній кореляції з вирішенням проблем захисту та забезпечення основних прав та цінностей українського суспільства;

-        розробити нормативну базу, необхідну для фіксування та використання у цивільному і кримінальному процесі цифрових доказів;

-        розробити державну політику в інформаційній сфері;

-        забезпечити координацію органів влади, ЗМІ та громадянського суспільства при забезпеченні наповнення та використання інформаційного простору;

-        сприяти розповсюдженню мобільних пристроїв, які можуть бути використані для доступу до електронних сервісів;

-        розробити основні засади оприлюднення органами державної влади відкритих даних;

-        внести зміни до законодавства у сфері інтелектуальної власності стосовно удосконалення;

Оцінка  – позитивний.

 

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар