Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 червня 2014

Огляд проектів законодавства за 2 тижні червня 2014 року

Facebook Twitter LiveJournal

Протягом 2-х тижнів червня  2014 року з’явилися 4 законопроекти, що можуть мати вплив на галузь. У тому числі депутати запропонували розширити пільгу зі сплати ПДВ на виготовлення газет.

04 червня зареєстровано Проект Закону про офіційний статус російської мови в Україні № 4008а. Законопроект не привносить у регулювання діяльності ЗМІ нічого нового окрім однакового статусу державної та російської мови.

 

Оцінка  – нейтральний.

 

11 червня зареєстровано Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки вітчизняного книговидання) № 4056а від 11.06.2014. Це головна новина червня, оскільки законопроектом передбачається не тільки зберегти пільгу зі сплати ПДВ з операцій поставки (передплати, доставки) преси та розширити її на операції з виготовлення друкованих ЗМІ.

Оцінка – Позитивний.

 

Одразу 2 проекти Виборчого кодексу зареєстровано у червні, №4010а-1 від 16.06.2014р. та № 4010а від 04.06.2014р. Проект № 4010а в цілому можна відзначити як позитивний, оскільки ним передбачено комплексне урегулювання виборчого процесу. В тім не варто очікувати на прийняття зазначеного акту до парламентських виборів.

Оцінка  – нейтральний.

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар