Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 червня 2014

ВРУ внесла зміни до закону про рекламу, реклама у пресі та Інтернет "не постраждала".

Facebook Twitter LiveJournal

10 червня ВРУ прийняла Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення).

Запроваджено ряд нових правил для реклами на телебаченні при цьому реклама у пресі та Інтернет не зазнала змін.

Закон «Про рекламу» доповнено визначенням «телепродажу» - трансльованої на телебаченні безпосередньої публічної пропозиції укласти договір купівлі-продажу щодо визначеного товару» - та встановлено вимоги щодо його проведення.

Додатково врегульовано питання спонсорства теле -, радіопередач та програм шляхом наведення інформації рекламного характеру про лікарські засоби. Забороняється телепродаж, а також посилання у «спонсорських повідомленнях» на лікарські засоби, що вживаються та розповсюджуються лише за приписом (рецептом) лікаря, та медичну техніку, методи профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, застосування яких потребує спеціальних знань та підготовки.

Законом також передбачено право переривати трансляції програм та передач для дітей та новин за умови їх тривалості понад 30 хвилин, трансляція кіно- і телефільмів не частіше ніж раз на 30 хвилин, інших фільмів, у тому числі окремих серій, серіалів, документальних фільмів тощо, концертно-видовищних  програм,  передач   може перериватися  рекламою  не частіше одного разу кожні 20 хвилин мовлення.

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар