Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 квітня 2012

МЕДІА-ЮРИСТИ ПРОПОНУЮТЬ КАНДИДАТАМ В НАРДЕПИ ПІДТРИМАТИ РОЗДЕРЖАВЛЕННЯ ПРЕСИ

Facebook Twitter LiveJournal

Обмежений доступ опозиційних кандидатів у депутати до місцевих ЗМІ  може бути вирішений завдяки прийняттю законопроекту про роздержавлення преси.

Таку пропозицію висловили медіа-юристи на круглому столі з приводу  ситуації з реформуванням державної й комунальної преси, що відбувся з ініціативи Інституту медіа права 19 квітня у Києві.

 

Медіа-юристи відзначили, що останній наявний у Верховній Раді законопроект щодо роздержавлення преси (проект закону «Про реформу державної та комунальної преси» № 6468, н.д. Курпіль С.В.) вважається відхиленим та знятим з розгляду, оскільки його не було включено до порядку денного.

Також очевидним, на думку експертів,  є брак часу в нинішнього складу парламенту для розгляду аналогічного законопроекту, якщо його буде внесено найближчим часом.

Урядовий проект закону про роздержавлення, який на даний час знаходиться в Держкомтелерадіо, готується до передачі на експертизу в Міністерство юстиції, після чого його буде направлено на затвердження до Кабінету Міністрів України.

Особливе занепокоєння медіа-експерти висловили з приводу наявності в практично всіх попередніх урядових законопроектах про роздержавлення преси норми про перетворення комунальних ЗМІ на офіційні друковані видання місцевих органів влади. На думку експертів, ця норма може відкрити шлях місцевим чиновникам для поширення власного піару (наприклад, під виглядом звітів про їхню діяльність), навіть усупереч законодавчим заборонам.

В обговоренні брали участь медіа-юристи таких неурядових організацій, як Інститут масової інформації, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України, Української асоціації видавців періодичної преси, Інститут розвитку регіональної преси, «Телекритика», представники ОБСЄ в Україні, International Media Support, Держкомтелекадіо.

Джерело - ІМІ 



Коментарі

Додати коментар