Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 квітня 2012

Протягом березня юристи УАВПП відповідали на різноманітні питання працівників видавничих компаній. Серед основних тем залишається порядок надсилання обов’язкових примірників та нові вимоги Закону України «Про рекламу».

Facebook Twitter LiveJournal

Нижче наводимо декілька цікавих консультацій:

Що саме слід вважати «рекламою послуг ворожіння та гадання»?

- Позицію юридичного відділу УАВПП на це питання ми наводили у попередній публікації. Остання практика виконання Закону показує, що відсутність законодавчого визначення поняття, створює серйозні ризики для видавців та рекламодавців. Аби надати найбільш обґрунтовану точку зору із зазначеного питання на початку березня ми звернулися до НАН Інститут Української мови та Інституту Мистецтвознавства фольклористики та етнології ім. Рильського. Відповідні роз’яснення найближчим часом з’являться на нашому сайті.

Які істотні умови договору про використання комп’ютерного обкладання на умовах оренди?

- Умови використання комп’ютерного обладнання/ та або програмних засобів встановлених на такому обкладанні, слід зафіксувати договором та обов’язково уважно формулювати кілька ключових пунктів:

  1. Яке обладнання та у якому стані передається (чи поширюється на нього гарантійне забезпечення виробника/ дистриб’ютора) чи цілі гарантійні пломби та ні.
  2. Які програмні засоби встановлені на обкладанні, їх кількість номери ліцензій та умови використання. Є різниця умов використання програмного забезпечення для індивідуального та виробничого користування значна частина програмних засобів є безкоштовними для приватного використання в той час як використання у діяльності підприємства вимагає платної ліцензії виробника.
  3. Договором необхідно чітко розмежувати сфери та межі відповідальності орендодавця та орендаря. Наприклад, відповідальність за встановлені програмні засоби (що мають бути перелічені у відповідному додатку до договору) має нести орендодавець, що їх надає.
  4. Безпека збереження інформації також має бути урегульована Договором. Слід передбачити обов’язки сторін щодо видалення інформації при прийомі та поверненні обладнання. Сучасні програмні засоби дозволяють відновлювати інформацію, що була видалена з носія, в особливих випадках доцільно передбачити відповідальність за розголошення інформації, яку потенційно можливо отримати з орендованого обладнання.

УАВПП




Коментарі

Додати коментар