Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 серпня 2011

Зміни в порядок реєстрації преси.

Facebook Twitter LiveJournal

Наказом передбачається, що при здійсненні державної реєстрації друкованих ЗМІ до реєструючих органів засновнику (юридичній особі) необхідно подавати копію виписки Єдиного державного реєстру, засвідчену нотаріально. Це стосується також державної реєстрації інформаційних агентств. Решта документів, що слід подавати залишились незмінними. Такі зміни вносяться у зв’язку із скасуванням в Україні Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи(Закон N 3205-VI). Інші норми Наказу також спрямовані на приведення нормативних актів у відповідність з іншими і не містять суттєвих змін. Зокрема, передбачається багато змін до тексту у зв’язку з тим, що функції державної реєстрації друкованих ЗМІ та інформаційних агентств було покладено на Державну реєстраційну службу (Постанова Кабінету Міністрів №633 від 15 червня 2011 року).
Державна реєстраційна служба була утворена відповідно до указу Президента №1085/2010 від 9 грудня 2010 року. Розташована Служба за адресою: м. Київ., вул. М. Раскової, 15. тел. (044)5178077.

Нагадуємо, що порядок державної реєстрації друкованих ЗМІ встановлюється:
1) ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»
2) Постановою Кабінету Міністів від 17 листопада 1997 р. N 1287
3) Наказом Міністерства юстиціївід21.02.2006 N 12/5

Звертаємо Вашу увагу на те, практика виконання нового Наказу на даний час не вироблена і реєстратори підходять до вирішення питання неоднозначно.На нашу думку,юридичні особи, які були утворенні до законодавчих змін і діють на підставі Свідоцтва про реєстрацію юридичної особи можуть подавати копію свідоцтва. 
 

 

УАВПП. 




Коментарі

Додати коментар