Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 червня 2011

Рада прийняла за основу проект Азарова щодо упрощенців

Facebook Twitter LiveJournal

Верховна Рада України прийняла за основу проект змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування. 

Як передає кореспондентЛІГАБізнесІнформ, за законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва)" N8521 проголосували 258 карток народних депутатів.

Як повідомив під час обговорення глава парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутинник, комітет рекомендував парламенту прийняти за основу урядовий законопроект №8521, і при його доопрацюванні до другого читання врахувати пропозиції альтернативних депутатських законопроектів Наталії Королевської №8521-1 і Арсенія Яценюка №8521-2.

Так, законопроект передбачає списання податкових штрафних санкцій, пені або адміністративних стягнень, нарахованих з 1 січня 2011 року і не сплачених у держбюджет, зокрема, за невчасну подачу декларації щодо податку з прибутків фізичних осіб.

Урядовим законопроектом пропонується розділити фізосіб-підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, на три категорії залежно від залучення найманих працівників, обсягів прибутку.

Також пропонується пов'язати ставку єдиного податку з рівнем мінімальної заробітної плати, а також зобов'язати упрощенців реєструватися як платників ПДВ у разі надання послуг таким платникам.

Крім того, передбачається скасувати норму Податкового кодексу, якою введена заборона юридичним особам відносити закупівлі товарів і послуг в упрощенців-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкта оподаткування на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.

Перехідні положення Податкового кодексу пропонується доповнити нормою, яка встановлює, що оподаткування прибутків платника податку, нарахованих за результатами податкових періодів до 1 січня 2011 року, здійснюється за ставками і згідно з нормами, які діяли до 1 січня 2011 року, незалежно від дати їхньої фактичної виплати (надання).

Нагадаємо, до цього прем'єр-міністр Микола Азаров звертався до Верховної Ради з проханням розглянути урядовий проект як невідкладний.

За словами глави підприємців малого і середнього бізнесу "Фортеця", одного з координаторів податкового Майдана Оксани Продан, проект N8521 - той документ, який був розроблений підприємцями спільно з владою і в ньому знайдено паритет.

Як зазначила в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ народний депутат (НУНС) Ксенія Ляпіна, зазначений законопроект - "максимально компромісний і досить лояльний". Але, за її словами, там є декілька позицій, які потребують уточнень. Депутат вважає, щозаконопроект необхідно прийняти за основу і допрацювати.

 

Таблиця (джерело - сайт ВО "Фортеця")

джерело: http://news.liga.net/ukr/news/NU113354.html




Коментарі

Додати коментар