Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 вересня 2010

УАВПП інформує: 9 вересня засідання Комітету Верховної Ради, який ініціює заборону реклами ліків у пресі.

Facebook Twitter LiveJournal

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, який є провідним по відношенню до законопроектів про заборону реклами ліків, 9 вересня збереться для обговорення планів роботи на друге півріччя поточного року.

  

 

09.09.2010 14:00 Відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, на якому, серед іншого, планується розглянути питання Про План розробки Міністерством охорони здоров‘я України у II півріччі 2010 року законопроектів, спрямованих на реалізацію Програми Президента України В.Ф.Януковича «Україна для людей» та Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 рік.

На сьогодні згаданий комітет є провідним щодо розгляду двох проектів Законів, прийняття яких матиме суттєвий вплив на ринок преси.

  1. Проект 7007 від 21.07.2010 Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров'я. Передбачає заборону реклами лікарських засобів у всіх без виключення ЗМІ окрім спеціалізованих призначених для медичних установ та лікарів.
  2. Проект 5339-1 від 23.11.2009 Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо обмеження реклами лікарських засобів). Передбачає повну заборону реклами ліків медичної техніки,методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації у всіх ЗМІ окрім спеціалізованих.

Авторський колективу законопроекту № 7007 від 21.07.2010 очолює голова комітету Бахтеєва Т.Д., яка неодноразово висловлювалась за заборону реклами ліків.

 

Нагадаємо, що УАВПП звернулася до голови профільного Комітету ВРУ Бахтеєвої Т.Д. та Вищих посадовців держави з протестом проти заборони реклами ліківз огляду на неефективність та шкідливість таких реформ як для громадян, так і для ринку преси.

 

Засідання відбудеться за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 5, III поверх, зал засідань №  5 (тел. для довідок: 286-80-25, 284-80-37).

  




Коментарі

Додати коментар